Zavřít reklamu

Retina MacBook 2015 iconUž v listopadu minulého roku se proslýchalo, že Apple společně se svými dodavateli pracuje na kompletním redesignu mnoha komponent pro MacBooky za účelem tenčího těla. Nyní server DigiTimes prozrazuje, že jednou z novinek by mohly být speciálně odlité, kovové panty, které by samozřejmě pomohly ušetřit místo a dosáhnout tak ultratenkého designu MacBooků.

Stejnou technologii, kterou by Apple respektive jeho dodavatel pro výrobu speciálních pantů použil, využívá už společnost nyní na výrobu několika komponent pro iPhone a Apple Watch. O jejich výrobu by se měla postarat společnost Amphenol, která se na svých stránkách chlubí, že vyrábí jedny z nejtenčích posuvných pantů na světě. Zajímavostí je, že Amphenol v současné době spolupracuje také s Microsoftem a vyrábí pro něj panty na Microsoft Surface 4.

Prozatím není jasné, jaké modelové řady se bude redesign a použití nových pantů týkat, ale podle informací by tyto MacBooky měly dorazit až v druhé polovině roku, tedy po WWDC 2016 a možná až v září. Menší aktualizace počítačů od Applu by ale měla dorazit už možná tento nebo nadcházející měsíc. Je však stále otázkou, jakých modelů se dočkáme nyní a jakých až pozdějí. Nové MacBooky by ale měly disponovat rychlejšími Skylake procesory a Thunderbolt 3 s USB-C konektorem.

MacBook Air USB Thunderbolt

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.