Zavřít reklamu

Apple drops icon

Apple v Číně nedávno spustil funkci Apple Pay, která se ihned setkala s obrovským zájmem a úspěchem. Možná Apple tímto krokem chtěl získat nové zákazníky, což se mu evidentně nepovedlo. Čína stále je a byla pro Apple velice zajímavým a důležitým trhem, přesto podle analytické společnosti Kantar Wordpanel, klesl na čínském trhu podíl iPhonu nejvíce od roku 2014. Společnost se domnívá, že by pokles mohl zachránit iPhone SE, který se začal prodávat minulý týden.

Poprvé od srpna roku 2014 podíl iPhonu na Čínském trhu nevzrostl. V období od února 2015 do února 2016 klesla prodejnost iPhonu o 3,2 procent,“ sdělil Tamsin Timspon, strategický ředitel Kantar Worldpanel. Za pád podílu podle společnosti může rostoucí popularita chytrých telefonů lokálních značek. Aktuálně čínskému trhu vládnou mobilní telefony značky Huawei.

Společnost Huawei byla schopna se dostat na první místo v podílu prodaných mobilních telefonů. Konkrétně tak v Číně společnost Huawai tvoří 24,4% všech prodaných chytrých telefonů, těsně za společností Huawai je Apple, který tvoří podíl 22,2%. Obrovský vzrůst podílu zaznamenaly místní značky Meizu a Oppo, každá ze značek zachycuje přibližně 6% z prodejů chytrých telefonů,“ dále dodala analytická společnost.

Společnost se také domnívá, že by pád podílu mohl zachránit iPhone SE, který se jeví v Číně jako atraktivní mobilní telefon pro stávající vlastníky mobilního telefonu se systémem Android. Již dříve jsme vás informovali o tom, že iPhone SE si předobjednalo v Číně přes tři miliony tamních obyvatel. Tuto zprávu vyvrátil jeden z nejuznávanějších analytiků Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI. Podle Kua není jediný důkaz o takto velkém čísle.

applechina_fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.