Zavřít reklamu

Apple-Pay-1Apple tento týden oficiálně spustil Apple Pay v Číně, a tak zde mohou uživatelé platit pomocí iPhonu, iPadu či Apple Watch. Čína se stala pátou zemí, kde je Apple Pay dostupná. Od spuštění však neuběhly ani dva dny a už se objevily problémy. Potíže se týkají iPhonů, které podle samotných uživatelů nejdou k Apple Pay přihlásit, jelikož se objeví řada systémových chyb. Problémem by mohlo být přetížení, neboť si všichni chtějí funkci zapnout, a tak se služba mohla přetížit.

„Telefon mi stále vyhazoval chybu, že se nemůže připojit k Apple Pay nebo že ověření karty není k dispozici, když jsem se snažil přidat svou platební kartu,“ řekl k věci jeden majitel iPhonu, kterému se nakonec po několika pokusech kartu podařilo přidat. Když však chtěl aplikaci poté otevřít, nešlo to.

Na čínském webu Weibo hlásilo problém s ověřením karty více uživatelů, což naznačuje, že Apple mohl podcenit zájem uživatelů. Nakonec se k tomu vyjádřil i mluvčí Applu, který problém uznal a dodal, že byl kvůli velkému počtu uživatelů, kteří si chtěli službu aktivovat. Chyby se ukazovaly prvních 24 hodin, kdy byla služba nejvytíženější.

Apple oznámil svůj plán na spuštění Apple Pay v Číně již minulý rok v prosinci, spustit ji však mohl až nyní a to kvůli testům a certifikacím, které nebyly hotové. Čína je po USA druhým největším trhem Applu co se týče příjmů a tak je pro něj docela dost důležitá.

Apple Pay FB

 

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.