Zavřít reklamu

Google Cardboard icon

Google dnes oznámil, že vydal Cardboard SDK pro iOS vývojáře, kteří budou moci nově vytvářet nativní aplikace pro iPhone nebo iPad. Vytvořené aplikace budou plně pracovat s Google Cardboard, a uživatelé se tak dočkají nových aplikací pro virtuální realitu v App Store. iOS verze zmiňovaného SDK by měla obsahovat stejné funkce jako verze pro Android. Pro ty, kteří Google Cardboard neznají, se jedná o speciální low-cost držák pro mobilní telefony, který v kombinaci s mobilním telefon vytvoří speciální brýle pro viruální realitu. V České republice koupíte Cardboard za necelých 300 korun. Google si prosazuje názor, že abyste zažili virtální realitu, nepotřebujete drahé brýle, které mohou stát až 15 000 korun.

Videa a obrázky, které si můžete prohlížet v 360° přinášejí zcela jiný interaktivní zážitek. 360° videa můžeme už najít i na nejznámějších serverech, mezi které patří YouTube nebo Facebook. Oba dva zmiňované servery podporují 360° videa i na počítači, kdy se můžete podívat do okolí pomocí myši.

„Cestovní aplikace mohou zahrnovat virtuální fotografie ze všech koutů světa, budete mít pocit, že se na místě opavdu nacházíte. Realitní kanceláře mohou na webové stránky umísťovat prodávané objekty, vy se tak před koupí nemovitosti podíváte úplně komkoliv. Je to magické. To je důvod proč si stojíme za virtuální realitou. Má budoucnost,“ uvedl Google.

Tento týden představila své brýle i společnost Oculus VR, kterou koupil Facebook. Apple závidí brýle jak Googlu tak i společnost Oculus VR, protože již dříve Tim Cook řekl, že se mu virtuální realita líbí. Apple si dokonce nedávno najal odborníka na VR a dokonce začal ve svém online obchodě prodávat speciální brýle. Ředitel Stanfordské Virtual Human Interaction laboratoře, Jeremy Bailenson, potvrdil, že Apple vykazuje v poslední době velký zájem o pobyt v prostorech.

cardboard-iphone-facebook

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.