Zavřít reklamu

iOS 9.3 logo iconAnalytická společnost Apteligent včera prohlásila, že nejnovější iOS 9.3 je prý nejstabilnější systém Applu, který uživatelé používají. Za svých prvních 8 dní se míra pádů systému pohybovala průměrně na 2,2 procentech, díky čemuž se z něj stal nejstabilnější systém v oběhu. iOS 9.3 tak porazil i nejnovější verzi Androidu, jehož míra pádů se pohybuje přibližně na 2,6 procentech, což je ale také dáno tím, že novým Androidem se může pochlubit jen hrstka zařízení.

Pro srovnání, systémům iOS 8, iOS 9 a iOS 9.2  se dařilo za stejnou dobu o poznání hůře, jelikož jejich míra pádů se pohybovala okolo 3,2%. Ve výsledku to tedy znamená, že s výše uvedenými systémy měli uživatelé častěji problémy, jelikož jim spadla nějaká aplikace, museli restartovat zařízení a podobně. Nový systém si tedy vedl za uvedenou dobu ze všech systémů nejlépe.

iOS 9

Analýza si ale trochu protiřečí s názorem mnoha uživatelů, kteří měli nebo stále mají po nainstalování iOS 9.3 problémy se svým zařazením. Některým se nešlo přihlásit k iCloudu, jiným volba úplně zmizela a dalším se zase výrazně zpomalil iPhone nebo iPad.

V Apteligent asi také zapomněli, že iOS 9.3 neumí ani takovou základní funkci, jako je otevírání odkazů, což je problém, který postihl spoustu uživatelů, kteří hlásí, že pokud otevřou odkaz v Safari, Chromu nebo třeba Poznámkách, tak aplikace zamrzne nebo rovnou spadne. Že nejde jen o nějaký výmysl dokazuje i fakt, že chybu uznal samotný Apple a slíbil brzkou opravu. Je ale pravda, že v tomto případě nejde ani tak o stabilitu, jako o spolehlivost systému.

Analytikům z Apteligent pravděpodobně uniklo i to, že Apple vydával iOS 9.3 pro některá starší zařízení nadvakrát, jelikož první verze trpěla problémem spojeným s Activation Lock. Uživatelé totiž museli zadat informace, které zadali při úplně prvním aktivování zařízení, což si mnozí z nich pochopitelně nepamatovali, jelikož například svůj starý iPhone 4s nastavovali poprvé někdy před 5 lety.

A jak takový nejspolehlivější systém od Applu vypadá na jejich půl roku staré vlajkové lodi iPhonu 6s můžete vidět na snímku níže, kdy nejstabilnější systém za poslední roky nedokáže zobrazit na uzamčené obrazovce čas a nepomůže nic jiného, než tvrdý restart.

iOS 9

*zdroj: Macrumos

Dnes nejčtenější

.