Zavřít reklamu

iOS 9.3 logo iconZa poslední dva roky se ukázalo, že má Apple poměrně časté problémy s aktualizacemi iOS. Každý si jiště vzpomene na iOS 8.0.1, který na mnoha smartphonech od Applu, především na nejnovějším iPhonu 6, zablokoval Touch ID a některým uživatelům nešlo ani volat. Apple po chvíli update stáhl a pár dní na to vydal opravný. Nicméně, obzvláště od té doby má každá větší aktualizace iOS problémy a inženýrům z Applu se stále častějí stává, že přehlídnou v systému nějakou chybu, což je samozřejmě způsobeno novými funkcemi, které sebou každá nová verze přináší.

Nejnovější iOS 9.3 přinesl spoustu novinek a užitečných funkcí, jako je Night shift, zaheslování poznámek a několik dalších. Nechybělo ani několik oprav, jenže jedno iOS 9.3 opravil a jiné naopak znefunkčnil. Po vydání nové verze nám psalo několik čtenářů, že nedoporučují aktualizaci, jelikož mají s iOS 9.3 problémy a jiní se nás ptali na rady, jak je vyřešit. Ostatně i Apple pro starší zařízení stáhl aktualizaci kvůli několika problémům a vydal nový build pro iPad 2.

Nyní se ke všem těm problémům přibalily ještě nefunkční odkazy. Velké množství uživatelů si stěžuje, že pokud otevřou odkaz například v aplikacích jako je Safari, Mail, Zprávy, Poznámky, Chrome a několika dalších předinstalovaných nebo z App Storu, aplikace buď spadne nebo zamrzne. Problém se týká téměř všech zařízení, jako například iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air 2 a iPad mini.

Zajímavé je, že se problém objevil až po vydání iOS 9.3, ale někteří uživatelé hlásí stejný problém i na iOS 9.2.1 a na starších verzích mobilního systému. Apple se prozatím k problému nevyjádřil, a tak jediné řešení je navštívit Nastavení –> Safari –> Pokročilé a vypnout JavaScript, což se ale výrazně projeví při brouzdání v Safari. Příčina je prozatím neznámá, ale objevilo se několik informací, že by problém mohla způsobovat aplikace Booking.com, což ostatně nakonec potvrdil i vývojář iOS aplikací, Steven Troughton-Smith.

 

Někteří uživatelé se uchýlili k prozatimnímu řešení a začali používat jiné prohlížeče z App Storu, jako je Puffin nebo iCab, které problémy s odkazy nemají. Na stránkách podpory Applu uživatelé uvádějí, že Apple prý už o problému ví a jeho inženýři pracují na rychlé opravě.

Safari iOS 9

Dnes nejčtenější

.