Zavřít reklamu

pokemonSpolečnost Pokém Company dnes zveřejnila podrobnosti o mobilní hře Pokémon Go. Bude se jednat o hru založenou na lokalizaci a umístění hráče, což je díky smartphonům umožněno. Společnost v září oznámila základní informace o hře, které dnes upřesnila. Novinku bude možno hrát kdekoliv na světě. Funguje na principu hledání Pokémonu ve vašem okolí, se kterými následně můžete bojovat a vyměňovat je s ostnatými hráči. Znamená to tedy, že budete opravdu muset chodit a hledat Pokémony v přírodě nebo ve městě, protože za hrou Pokémon Go jsou tvůrci oblíbené hry Ingress, která funguje také na principu rozšířené reality.

Uživatel bude sbírat po celém světě Poke Bally, ve kterých se budou skrývat Pokémoni. Získání Ballu nebude však jednoduché, budete muset plnit různé úkoly nebo vyřešit hádanku abyste si teprve mohli o Pokémona zahrát.

Ve hře Pokémon Go budou i takzvaná PokéStops, které se budou nacházet na zajímavých místech, jako jsou například historické památky. Budou fungovat jako jakási odpočívadla pro obnovu zdravý vašich postav. Zároveň můžete své „míče“ vylepšovat chůzí, čímž urychlíte vylepšení postavy. „V určitém okamžiku hry budete vyzvání, abyste se stali součástí jednoho ze tří týmu. Jakmile se připojíte, budete mít možnost utkat se v bitvě s ostatními týmy,“ uvedla společnost ve své zprávě.

Společnost dále dodala, že aktuálně dává dohromady veškeré funkce, překládá texty do více jazyku nebo stále pracuje na designu a celkovém vzhledu hry. Zkušební provoz zatím probíhá v Japonsku, brzy by se měl rozšířit do dalších zemí. Hra by měla být na App Store ke stažení zdarma, ale měla by obsahovat in-app nákupy. Na internetu se také objevila první ukázka hry, video můžete vidět výše.

Tradiční konzolové hry se začínají opět stávat hitem. Společnost Nintendo nedávno vydala hru Miitomo, což je jedna ze sociálních her, ve které mohou hráči vytvářet a následně upravovat vlastní avatary, pomocí kterých komunikují s ostatními hráči po celém světě. Hlavní zajímavostí Miitomo je, že můžete ve hře získávat body, které potom vyměníte za slevy na konzole a hry. Dnes zároveň i společnost Sony oznámila, že plánuje vydat hry pro mobilní telefony.

Pokemon-GO-screenshots

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.