Zavřít reklamu

Včera Apple vydal operační systém iOS 9.3, který přináší do mobilního operačního systému nové funkce, konkrétně umožňuje zamknout poznámky, v případě iPadu podporuje školní aplikaci Classroom, ale hlavně přináší speciální funkci Night Shift, neboli noční režim. Funkce využívá hodiny a zeměpisnou polohu vašeho zařízení k určení západu slunce a automaticky posouvá barvy na displeji do teplejší oblasti spektra, a tak přispívá ke zlepšení vašeho spánku. Bohužel funkce se vypne vždy, když aktivujte režim nízké spotřeby. Díky zajímavému řešení, můžete využívat režim nízké spotřeby a zároveň noční režim. Jak na to?

Nejprve zapneme režim nízké spotřeby energie. Ten lze aktivovat v nastavení a konkrétně v podkategorii baterie. Po aktivování si můžeme v Control Center všimnout, že noční režim nejde aktivovat. Zapneme Siri a vyslovíme příkaz: „Enable Night Shift,“ ihned si můžeme všimnout že obrazovka nám „zoranžověla“ a noční režim je tak aktivní.

Není potřeba říkat, že je to trochu nepohodlné zapínat službu přes Siri, bohužel aktuálně neexistuje jiný způsob. Někteří vývojáři se však domnívají, že oprava této “chyby” přijde společně s iOS 9.3.1. Apple má však určitě své důvody proč nelze noční režim zapnout. Vývojáři dále říkají, že noční režim je náročný na batarii a režim šetření baterie je tím nefunkční.

nightshift-2

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.