Zavřít reklamu

Siri CZ iconSiri je v České republice zase o něco užitečnější. Dokáže vám totiž odpovědět na otázku, kde se nachází nejbližší restaurace a ukázat vám její hodnocení, otevírací dobu, telefonní číslo, adresu a další informace. Podobnou vychytávku ale uměla už v minulosti, jelikož čerpá informace z TripAdvisor, Yelp a Booking.com. Nově vám ale najde i nejbližší kina, nemocnice, banky, bankomaty, nákupní centra nebo dokonce i čerpací stanice.

Navíc se nemusíte omezovat jen na restaurace, ale můžete se zeptat i na nejlepší kavárnu v okolí nebo na nejlépe hodnocenou pizzérii. Siri umí v ČR najít třeba i lázně.  To vše vám asistentka vyhledá i v menším městě v České republice a pravděpodobně i na Slovensku.

Samozřejmě by se opět nabízelo domnívat se, že Siri v češtině dorazí již opravdu, ale po předchozích zkušenostech po podobných náznacích už nejsme tak optimističtí. Hlavním důvodem, proč by se měl Apple rozhodnout naučit Siri česky jsou Apple Watch. Ty totiž na začátku roku zamířili do České republiky a asistentka je pro ně jednou z nejzásadnějších funkcí. Hlavním cílem Applu je hodinky rozšířit mezi další uživatele, což v zemích jako je ČR a další zajistí hlavně tak, že zajistí větší podporu.

Siri prikazy v CR 6 Siri prikazy v CR 2 Siri prikazy v CR 1
Siri prikazy v CR 11 Siri prikazy v CR 10 Siri prikazy v CR 8
Siri prikazy v CR 9 Siri prikazy v CR 4 Siri prikazy v CR 3

Za tip na článek děkujeme našemu čtenáři Františkovi a zároveň chceme podotknout, že je možné, že zmiňované funkce nabízela Siri v ČR už dříve.

Dnes nejčtenější

.