Zavřít reklamu

watchOS 2.2 iconApple dnes po boku iOS 9.3, OS X 10.11.4 a tvOS 9.2 vydal také novou verzi operačního systému pro chytré hodinky Apple Watch – watchOS 2.2. Nový systém přináší stejně jako ostatní verze několik novinek, opravu chyba a celkové zlepšení stability systému. Abyste mohli watchOS 2.2 nainstalovat, je nejprve nutné si stáhnout do iPhonu iOS 9.3 a až poté můžete aktualizovat své Apple Watch na nejnovější systém. více informací o tom, jak aktualizovat, najdete níže. Nejprve se ale pojďme mrknout na novinky, které watchOS 2.2 přináší.

Novinky ve watchOS 2.2

Nejzásadnější novinkou je zajisté možnost připojit více hodinek k jednomu iPhonu, což se bude obzvláště hodit v momentě, až Apple vydá druhou generaci svých hodinek, tedy Apple Watch 2. Vývojáři totiž budou moct testovat své aplikace na nové generaci hodinek, ale zároveň budou schopni používat své dosavadní Apple Watch první generace.

Další velkou novinkou je přepracovaná aplikace Apple Maps. Ta nyní umí zobrazovat restaurace, kina, kavárny a mnoho dalšího poblíž místa, ve kterém se nacházíte. Funkce bohužel ale nefunguje prozatím v České republice, což je poměrně pochopitelné, jelikož jí nenajdete ani v české verzi iOS 9. Apple Watch se ale díky watchOS 2.2 naučily v Apple Maps navigovat rovnou domů nebo do práce a to díky dvojici tlačítek, které v aplikaci nyní najdete.

Jak aktualizovat

Jak už bylo zmíněno v úvodu, abyste si mohli nový watchOS 2.2 nainstalovat, musíte nejdříve aktualizovat iPhone na iOS 9.3, jinak nový systém pro Apple Watch neuvidíte. Hodinky navíc musí mít minimálně 50% baterie a musí být připojené k napájení, aby bylo možné do nich novou verzi nahrát.

Pro aktualizaci vám stačí otevřít aplikaci Apple Watch na vašem iPhonu a v ní zvolit Obecné –> Systémové aktualizace. Zde se vám už objeví zmíněný watchOS 2.2, který jen stačí stáhnout a nainstalovat.

watchOS 2

Dnes nejčtenější

.