Zavřít reklamu

Steve Wozniak iconTéměř před dvěma týdny jste si mohli přečíst článek o tom, jak vznikala vosková figurína Steva Wozniaka, která bude k vidění v muzeu voskových figurín Madame Tussauds. I když jsme znali postup tvorby, nebyla nám až do teď odhalena její podoba. Steve Wozniak však na zahajovacím ceremoniálu Comic Conu v Silicon Valley vůbec poprvé tento víkend odhalil zmíněnou voskovou figurínu, která zde byla k vidění po celý víkend a dnes se přesune do San Francisca, kde zůstane v muzeu už navždy.

Wozniak přitom nemusel svou voskovou figurínu v proslulém muzeu vůbec mít. Chris Cooper, generální manažer Madame Tussauds, poznamenal, že společnost nejprve hlasovala, kterou figurínu technologického inovátora by měli vyrobit. Wozniak tak soupeřil s dalšími velkými jmény, mezi kterými nechyběl například ani CEO Tesly, Elon Musk. Spoluzakladatel Applu však nakonec s přehledem zvítězil s 60% hlasy.

Když byla figurína odhalena, Steve Wonzniak se ji snažil komicky napodobit a stál nehybně vedle ní, aby lidé mohli hádat, kdo je skutečný Wozniak. Po několika chvílích však odhalil sebe jako pravého Wozniaka, přičemž předtím se snažili všechny přesvědčit, že vosková figurína je skutečný Woz. Spoluzakladatel Applu poté uvedl, jak překvapený byl z detailního zpracování figuríny a vlastně i z celého procesu výroby.

Wozniak voskova figurina

„Jde o neuvěřitelné dílo a preciznost. Pracovali jsme na každém miniaturním detailu, což trvalo nějakých 5 hodin“ uvedl Wozniak. „Detaily jsou v každém úhlu, aby vše vypadalo realisticky. Nevěděl jsem, že na ní bude tolik práce, myslel jsem, že vše nafotíme a počítač ji vytiskne.“ Wozniak nakonec ještě dodal, že je opravdu poctěn, že má vlastní voskovou figurínu, jelikož si připadá jako superhrdina, jejichž voskové figuríny viděl, když byl malý.

Ještě před tím, než vyzval účastníky, aby se na akci bavili, prozradil Wozniak, co ho vedlo k vytvoření tamního Comic Conu. Když byl v Applu, tak on a další zaměstnanci se neoblékali jako zaměstnanci z jiných firem. Byli geekové a vyvrženci, kteří nezapadali do kolektivu. Bylo tedy pro ně přirozené hledat své superhrdiny ve sci-fi filmech a komiksech, což jim sloužilo jako jakýsi způsob útěku. Wozniak dodal, že moderní technologie v něm vzbuzuje pocit, že je součástí těchto světů. Poznamenal, že schopnost stisknout tlačítko v aplikaci a přivolat si tak auto, mu přijde jako kdyby měl super schopnost.

Dnes nejčtenější

.