Zavřít reklamu

iPhone SE Rose Gold iconApple dnes na konferenci představil nový 4palcový iPhone SE, který je svým vzhledem kopií iPhonu 5s. Kompletně však byly vyměněny komponenty, které jsou totožné s větším iPhonem 6s. Uvnitř se tedy nachází procesor A9 a koprocesor M9. Vylepšen byl zadní fotoaparát, který má nově 12 megapixelů a dokáže natáčet ve 4K. iPhone SE se nabízí ve čtyřech barvách: zlatá, stříbrná, vesmírně šedá a růžově zlatá.

Na výběr máte ze dvou variant a to 16 GB a 64 GB. Ta s nižším úložištěm vás přijde na 399 dolarů a vyšší pak na 499 dolarů. Oproti iPhonu 5s je procesor nového iPhonu 2x rychlejší, což platí i pro jeho bezdrátový čip. Nezměněny zůstaly 3,5 mm jack konektor, reproduktor i všechna tlačítka.

iPhone SE dostal podporu Live Photos, displej však nedisponuje funkcí 3D Touch displeje a není tak citlivý na sílu stisku. Samozřejmě obdržel možnost placení skrze Apple Pay pomocí NFC a stejně jako u iPhonu 6s, čeká tento model na to, až zavoláte hlasovou asistentku vyslovením „Hey Siri“, která je tak neustále v pohotovosti.

iPhone-SE-hands-on-1-800x647

iPhone-SE-matte-800x351

 

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.