Zavřít reklamu

Android iOS iPhone icon

Určitě jste slyšeli o kauze mezi FBI a Applem. iOS je aktuálně jeden z nejvíce zabezpečených operačních systému na světě, což se samozřejmě nelíbí FBI. Ta chce, aby Apple ve svém systému vytvořil zadní vrátka, pomocí kterých by se mohla do iPhonu dostat. Apple s žádostí nesouhlasí. Podle nejnovějších statistik je velice málo mobilních telefonů s Androidem šifrováno. Server wsj.com přinesl zajímavou statistiku, která zmiňované tvrzení potvrzuje. Zhruba 95% všech iPhonů je šifrováno, zatímco Android šifruje pouze 2% všech zařízení.

Důvod je naprosto jednoduchý, Google až do verze Androidu 6.0 nešifroval celé uložiště. Verze 6.0 jej však již šifruje, ale špatnou zprávou je, že Android 6.0 má velice nízký podíl na trhu, jelikož je nainstalován v malém počtu mobilních telefonů. Je možné, že Google bezpečnost systému iOS závidí, proto v nejnovější verzi Androidu předělal bezpečnostní protokol. Ten nově rozděluji mobilní operační systém na dvě části: Jádro operačního systému a uživatelské rozhraní, které může uživatel modifikovat.

Apple začal šifrovat celé uložiště společně s operačním systémem iOS 8. Starší systém je zabezpečený také, ale údajně se dá prolomit. Máte-li iOS 8 nebo iOS 9, nemusíte se bát, je téměř 100% jistota že bezpečnost neprolomí ani FBI.

CdmMf07UUAA4Iy_

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.