Zavřít reklamu

hound_asistent_iconHlasová asistentka Hound od tvůrců populární aplikace SounHound, je nyní dostupná pro iOS. Hound se zaměřuje na to, aby uživatelům přinesla rychlé a přesné hlasové vyhledávání, které může lehce konkurovat Siri. Rozhraní se podobá vyhledávání Google Now, z kterého byl převzat vzhled karet. Podobné jsou i možnosti vyhledávání s podobnými tématy a Hound si hravě poradí i komplexními dotazy.

Od vypuštění Siri, chtěli uživatelé každým rokem od virtuálního asistenta vždy něco víc. Bohužel časem se dočkala jen malých úprav v podobě použitelnosti a rychlosti. Nedávno jsme také informovali o možném přidání Siri i na Mac. Stále více firem se tak snaží Applu konkurovat a například Microsoft vydal svou asistentku pro iOS taktéž. Zatímco Google Now a Cortanu mohla Siri porazit, ostatní se snaží doplnit mezery které má a to se Houndu daří.

Není tedy pochyb, že Hound je pro Apple hodně velký konkurent. Rozhraní je jednoduché a k vyhledávání vlastně používáte pouze tlačítko s mikrofonem, díky kterému se může zeptat téměř na cokoliv. Rychlé vyvolání asistenta, lze provést vyslovením „Ok Hound.“ Ptát se můžete na celou řadu otázek, ať už ohledně počasí, hotelů či výživových hodnot různých výrobků. Dokonce můžete ve svých požadavcích zmínit i výjimky. Například řeknete: „Ukaž mi asijské restaurace v okolí, ale ne korejské nebo japonské, které jsou otevřeny od 20:00.“ Hound mi při vyslovení všech tří, zobrazí všechny, ale Siri se zeptá, zda chci asijskou, korejskou nebo japonskou. Tyto velmi malé rozdíly ukazují, jak by se mohla Siri zlepšit a kde má mezery.

I když má některé funkce Hound lepší, není jednoduché na něj přejít a to hlavně kvůli integraci Siri v systému iOS, která je samozřejmě lepší. Pokud třeba chcete rychle zapnout Siri, stačí podržte domovské tlačítko na uzamčené obrazovce nebo zavolat „Hey Siri.“ U Houndu musíte nejprve telefon odemknout a zvolat „Ok Hound“, nebo otevřít aplikaci. Hlasový asistent Hound je kompatibilní s iPhone a iPadem a stáhnout jej můžete zdarma. U nás v ČR a SK jej zatím nestáhnete, jedině když si přepnete své Apple ID na USA účet.

hound-featured-image

 

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.