Zavřít reklamu

Apple TV 4 2015 iconPokud jste stále ještě neaktualizovali svoji Apple TV na operační systém 7.2.1 nebo novější, pak je nejvyšší čas se do toho pustit. Starší verze systému totiž obsahuje přes šest desítek bezpečnostních chyb, pomocí kterých mohou útočníci proniknout do systému.

Právě nový systém 7.2.1 a novější verze všechny tyto chyby opravují. Trhliny v bezpečnosti se týkaly jak předinstalovaných aplikací, tak i samotného jádra Apple TV, uvádí server Security Week. Problém byl v tom, že chyby byly natolik vážné, že bylo možné například odposlouchávat uživatele a získat jeho citlivé údaje, případně způsobit pád jednotlivých aplikací nebo spustit škodlivé kódy.

Naštěstí mohou být uživatelé v klidu, všechny chyby již Apple opravil a ani se staršími verzemi operačního systému pro Apple TV nebylo prokázáno, že by jej někdo skutečně zneužil. Co však bezpečnostní experti zdůrazňují jako problém je fakt, že Apple nejen v tomto případě nevydává aktualizace jednotlivých problémů postupně, ale čeká vždy až vyjde hlavní aktualizace a do té opravy zahrne.

Apple TV

*Zdroj: securityweek.com

Dnes nejčtenější

.