Zavřít reklamu

Ketchapp iconChcete zbohatnou? Vyvíjejte aplikace pro iOS. App Store je jednoduše úžasný. Nejenom, že od svého spuštění v roce 2008 dokázal vytvořit 1,2 milionu pracovních míst v Evropě a 1,4 milionu v Číně, ale vývojářům vydělal už více než 40 miliard dolarů. A právě to byl ten důvod, proč se i dva bratři Antoine a Michela Morcosových z Francie rozhodli založit vývojářské studio Ketchapp a začít vyvíjet aplikace pro iPhone a iPad.

Ketchapp má totiž na kontě více než 60 herních titulů a pokud jste o studiu ještě neslyšeli, tak věřím, že populární hry jako 2048, Stick Hero, ZigZag nebo Twist určitě znáte a některé z nich jste zajisté hráli. Právě všechny uvedené hry vyvinulo zmíněné studio. Ketchapp se navíc v App Store vyšplhal na slušné 5. místo a lépe se stahovaly už jen aplikace gigantů jako Google, Amazon, EA a Facebook.

A jak se jim vlastně podařilo dosáhnout tak obrovského úspěchu, když všechny jejich aplikace jsou zdarma? Studio se řídí hlavním pravidlem – v jednoduchosti je síla. Všechny jejich hry jsou totiž neuvěřitelně přehledné, jednoduché na ovládání a hlavně neuvěřitelně chytlavé. Úrověň obtížnosti ale tak jednoduchá není, zatímco grafické zpracování a styl hry ano.

Výdělky pak jdou z reklamy a i když se to nezdá, studio má z her podle analytiků tržby ve výši 6,5 milionů dolarů (162,5 milionů korun) za jediný měsíc, ale přesná čísla bratři tají. Dokonce se ani nechtějí moc ukazovat veřejnosti a s médii odmítají komunikovat. O to víc je celý příběh okolo nich a jejich aplikací ještě zajímavější.

Ketchapp

*zdroj: czechcrunch

Dnes nejčtenější

.