Zavřít reklamu

iPad Air 2 iconPo všech předchozích informacích týkající se iPadu Air 3, nyní přicházejí zdroje serveru 9to5mac s novými a tvrdí, že Apple nevydá iPad Air 3, ale zmenšenou verzi iPadu Pro, která se pochlubí menší uhlopříčkou 9,7 palce, tudíž stejně, jako modelové řada iPad Air, ale nabídne funkce a výrazně vylepšený hardware jako iPad Pro.

Nový 9,7″ iPad Pro tak nabídne nejvýkonnější procesor A9X spolu se 4GB operační paměti RAM namísto dvojnásobně menší, kterou nyní disponuje iPad Air 2. Zásadní novinkou by ale měla být podpora Apple Pencil díky nové technologii displeje a také Smart Connector z většího iPadu Pro, díky kterému připojíte zmenšenou verzi klávesnice Smart Keyboard, která by se měla společně s nový iPadem prodávat už v březnu.

Stejně jako 12″ model, tak i 9,7″ iPad Pro nabídne čtveřici reproduktorů, stejné barevné varianty a kapacity uložiště. Co však rozhodně potěší je informace, že cena by měla být za 9,7palcový model nižší a měla by se pohybovat blízko k cenám současného iPadu Air 2.

Nový 9,7″ iPad Pro nám tak naznačuje, že se Apple snaží zjednodušit svou nabídků iPadů. Zdroje tvrdí, že společnost už pomalu zpomaluje výrobu staršího iPadu mini a iPadu Air, což znamená, že po představení menšího iPadu Air přestane Apple prodávat iPad mini 2 a první generaci iPad Air.

Zdroje opět potvrzují, že Apple nový 9,7″ iPad Pro představí už 15. března společně s iPhone 5se a novými řemínky pro Apple Watch. Prodávat se novinka začne už v pátek 18. března s tím, že objednávky tentokrát Apple vynechá a zájemci budou muset zajít rovnou do Apple Storu či si jeden z produktů objednat online.

9,7 iPad Pro mini

Dnes nejčtenější

.