Zavřít reklamu

iPhone 5se rendery iconApple se už dlouhou dobu připravuje na vydání nového 4palcového iPhonu, který by měl nést označení iPhone 5se. Nedávné informace od spolehlivých zdrojů tvrdily, že by měl být nový iPhone v mnohém podobný iPhonu 5s z roku 2013, ale některé starší informace zase naznačovaly, že by se novinka měla podobat spíše iPhonu 6 a měla by tak být jen jeho zmenšenou kopií.

Nyní se ale objevily první rendery iPhonu 5se, které pocházejí od nejmenovaného výrobce obalů, který má od Applu informace, jak bude chystaný 4palcový iPhone vypadat, aby mohl začít vyrábět obaly. Zdroj potvrzuje, že iPhone 5se se bude skutečnost v mnohém podobat staršímu iPhonu 5s a dokonce bude mít i stejné rozměry, tudíž na něj bude možné použít většinu stávajících obalů pro iPhone 5/5s. I tak se ale pochlubí několika novinkami.

size1

První zásadní změnou je přemístění power tlačítka z horní strany na bok telefonu stejně, jako u iPhonu 6 a 6 Plus. Další novinkou je pak zakřivené krycí sklo displeje a hrany telefonu. Zakřivení ale nebude tak výrazné, jako u současného iPhonu 6(s). Podobně zahnuté hrany ukazuje i schéma z iGeneration, ale naopak nenaznačuje přemístění power tlačítka a dokonce prozrazuje mírně vystouplou čočku fotoaparátu, což rendery od 9to5mac ne.

Kromě těchto změn bude iPhone 5se designové úplně stejný jako iPhone 5s. Zachován bude i materiál zad a skleněné pruhy antén na zádech telefonu budou také vypadat stejně, jako na modelu z roku 2013. Dokonce ani přední fotoaparát se nepřemístí a spodní reproduktor i s mikrofonem zůstanou úplně stejné.

iPhone 5se rendery 5

Co se týče hardwarové výbavy, tak nový 4palcový model bude disponovat procesorem A9 a koprocesorem M9, 12-megapixelovým fotoaparátem jako iPhone 6s, NFC čipem s podporou Apple Pay a neustále aktivní Siri, kterou můžete aktivovat hlasovým příkazem, aniž by byl telefon připojený na nabíječku. Novinka se bude prodávat v 16GB a 64GB variantě jako iPhone 5se. Další změnou bude pak nová barevná varianta Rose Gold, která se bude prodávat společně se Space Gray, Silver a Gold.

Apple společně s iPhone 5se představí také iPad Air 3, který by se měl pochlubit momentálně nejvýkonnějším procesorem od Applu, tudíž čipem A9X, který pohání gigantický iPad Pro. Apple A9X je dvoujádrový procesor s 12-jadrovým GPU a tudíž nabídne dvojnásobný grafický výkon, než procesor A9 v iPhone 6s. Kromě toho v iPadu Pro sekunduje procesoru RAM o velikosti 4GB. Je tak otázkou, zda stejně velkou operační paměť nabídne i třetí generace iPadu Air, ale vše nasvědčuje tomu, že ano. Velkého zlepšení se dočkal i řadič uložiště, který zrychlil jak rychlost čtení, tak i rychlost zápisu. Stejným řadičem by měl disponovat i chystaný iPad.

Očekává se, že Apple obě novinky představí po boku nových řemínků pro Apple Watch už 15. března. Do prodeje by oba nové produkty měly zamířit o tři dny později, tedy v pátek 18. března. Společnost prý ale neplánuje zahájit předobjednávky ani jednoho z nových produktů, a tak pokud budete mít o iPhone 5se nebo iPad Air 3 zájem, musíte zamířit rovnou do Apple Storu.

screenshot-2016-02-24-17-19-01

iPhone 5se rendery 3
iPhone 5se rendery 2
iPhone 5se rendery 1
screenshot-2016-02-24-17-19-19

iPhone 5se rendery 4

 

Dnes nejčtenější

.