Zavřít reklamu

Apple FBI iconLidé se mohou dělit podle toho, zda Apple dělá správnou věc v boji proti FBI tím, že nechce vytvořit zadní vrátka a naopak, ale podle nové zprávy hašteření Applu kvůli soukromí uživatelů nebude mít pravděpodobně žádný dopad na jeho značku. Nicméně Donald Trump chce, aby lidé bojkotovali výrobky společnosti.

Analytik Gene Munster, “Jsme přesvědčeni, že americký trh je pravděpodobněji politicky více ovlivňován, než mezinárodní trh, ale obecně věříme, že bez ohledu na výsledek sporu Applu s FBI, to nebude mít významný dopad značku Apple.”

Apple se trvale umisťoval vysoko v seznamu nejlepších značek na světě v posledním desetiletí. V loňském roce získal titul světově nejcennější značky v žebříčku BrandZ Top 100 nejcennějších značek, poté co byl dočasně druhý za Googlem v předchozím roce.

Zatímco představenstvo Applu může být v pokušení přehodnotit své zásady ochrany osobních údajů, pokud by to mělo negativní dopad na zákazníky, ale byl bych překvapen, kdyby Tim Cook tímto problémem trávil příliš mnoho času. Jako někdo, kdo stále protlačuje soukromí uživatelů za dobu, co je v čele Applu, bude potřeba více průzkumů, aby to změnilo jeho názor.

applelogo

 

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.