Zavřít reklamu

iPhone 7 dual camera iconUž několik týdnů ne-li měsíců se spekuluje, že se příští generace iPhonu pochlubí duálním fotoaparátem. Nedávno vypluly na povrch spekulace, že by měl Apple novou technologií obohatit jen větší iPhone 7 Plus. Mnoho z vás si klade otázku, proč by vlastně měl iPhone duální fotoaparát mít a k čemu to bude vůbec dobré. CNET nyní na Mobile World Congress novou technologii duálního fotoaparátu Corephotonics, která se v mnohém podobá technologii společnosti LinX, kterou Apple minulý rok odkoupil.

Technologie kombinuje obrázky z dvou oddělených fotoaparátů za účelem vytvoření jednoho detailního snímku, který je navíc možné opticky přibližovat a to i bez pohyblivých částí ve fotoaparátu. V roce 2014 byl Corephotonics schopný nabídnout trojnásobný zoom, ale nyní je jejich technologie už schopná nabídnout  pětinásobný optický zoom.

CNET předvádí, jak efektivně lze využít duálního fotoaparátu pro optické zvětšování při zachování ostrých detailů. Můžete vidět i rozdíl mezi snímkem z obyčejného fotoaparátu a z duálního, kdy z nové technologie je fotografie výrazně ostřejší. CNET poznamenává, že když zkoušel porovnat snímky z iPhonu 6s Plus se snímky z kamery s duálním objektivem, tak si byly fotografie do značné míry podobné, ale technologie od Corephotonics zajistí výrazně ostřejší obraz.

Technologie společnosti LinX, které by měl Apple využít u iPhonu 7, zajistí kromě ostřejších snímků, také kvalitnější fotografie pořízené v době, kdy nemáte zrovna ideální světelné podmínky nebo k natáčení vysoce kvalitních videí, a to i s kvalitnější stabilizací obrazu.

Apple by měl představit iPhone 7 a iPHone 7 Plus v září tohoto roku. Předchozí spekulace naznačují, že se zbaví vystouplé čočky fotoaparátu, pruhů pro antény vedoucích přes záda telefonu a pravděpodobně také 3,5mm jacku, který bude nahrazen druhým reproduktorem. Sluchátka by se měla připojovat buďto bezdrátovou technologií Bluetooth nebo přes Lightning konektor.

iPhone 7 dual camera FB

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.