Zavřít reklamu

iPhone dual cameraRenomovaný analytik Ming-Chi Kuo zverejnil v stredu novú správu, podľa ktorej by mal Apple predstaviť prémiovú edíciu iPhone 7 Plus s duálnym fotoaparátom, ktorý by využíval technológiu od spoločnosti LinX Imaging, ktorú Apple odkúpil pred dvomi rokmi. Aj keď nevylučujeme, že Apple odkúpil firmu LinX práve kvôli duálnemu fotoaparátu, v redakcii si nemyslíme, že by Apple kvôli tomu začal predávať tretiu verziu telefónu. Skôr rátame s tým, že technológiu ponechá v základnej verzii iPhone 7 Plus, vďaka čomu bude mať 5.5-palcový model ďalšiu funkciu, ktorá ho bude odlišovať od klasického 4.7″ modelu. Dnes je to (okrem väčšieho displeja) len optická stabilizácia obrazu, ktorá sa prejaví na kvalite nahraného videa.

Aké výhody však so sebou prinesie duálna kamera? Samozrejme, je tu treba čakať zlepšenie kvality fotiek a dokonca nie je vylúčené, že sa v tomto ohľade iPhone vyšvihne natoľko, že sa začne pomaly približovať základným DSLR-kám od Canonu alebo Nikonu. Ako bonus, by navyše fotoaparát nemusel vytŕčať z tela tak ako v prípade iPhonu 6 a 6s, kde aj Jony Ive priznal, že to mohol spraviť aj lepšie. Okrem toho je možné čakať zopár ďalších výhod. Menovite sa dočkáme lepšej redukcie šumu. Fotky odfotené s kamerou LinX sú jasnejšie a čistejšie než tie, ktoré fotil v čase porovnávania iPhone 5s. To navyše zahŕňa aj viac detailov po priblížení.

LinX Camera Noise Reduction

Ďalšou skvelou vlastnosťou, ktorú ocení drvivá väčšina užívateľov iPhonu, je lepšia kvalita fotiek vyfotených vnútri budov. Pri 40-50 lumenoch, čo je taká normálna úroveň osvetlenia v dome alebo reštaurácii, dokázal LinX fotoaparát prepustiť viac svetla a bol tak schopný zachytiť čistejšiu a ostrejšiu fotku. Nižší šum je samozrejmosťou.

LinX Camera Indoor

Fotky sú samozrejme kvalitnejšie aj pri horších svetelných podmienkach. LinX kamery totiž využívajú technológiu, pri ktorej fotoaparát použije viacero kanálov, aby zvýšil citlivosť kamery a podarilo sa mu tak zachytiť čo najväčšie množstvo detailov. Okrem toho technológia udržuje čo najkratší možný čas uzávierky, aby sa predišlo rozmazaniu fotiek vyfotených v zlých svetelných podmienkach. To všetko navyše bez nutnosti použiť nižšie rozlíšenie.

LinX Camera Low Lightning

No a v neposlednom rade je tu schopnosť rozpoznávať 3D objekty. Aj keď to neznamená hneď, že iPhone 7 Plus dokáže fotiť 3D fotky, zábery, ktoré vyfotíte, môžu na obrazovke vyvolať 3D efekt, ktorý by tu mohol byť navyše veľmi dobre prepojený s Live Photos fotkami a Parallax efektom. O schopnosť mapovať hĺbku objektov na fotke sa postarala práve vzdialenosť medzi dvoma objektívmi, ktorá síce nebude najväčšia, ale na 3D analýzu postačí.

Ďalšie výhody potom zahŕňajú presnejšie farby, vyššie rozlíšenie fotiek, podpora HDR a UHDR (Ultra HDR), pomerne nízku výrobnú cenumalé rozmery, ktoré sú vhodné pre použitie v mobiloch.

LinX Camera 3D Mapping

iPhone 7 dualni fotoaparat
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.