Zavřít reklamu

iPhone 5se iconAčkoli první informace naznačovaly, že chystaný 4palcový iPhone nenabídne ty nejnovější komponenty, které má Apple k dispozici, později se ukázalo, že informace tak pravdivé nebyly. Ostatně to samé nyní potvrzuje i nejnovější zpráva ze serveru Bloomberg, který potvrzuje, že chystaný 4″ iPhone 5se bude disponovat nejnovějším procesorem A9, který nabízí i vlajkové lodě iPhone 6s a 6s Plus. Navíc server prozradil, že očekávaný iPad Air 3 bude pohánět procesor A9X, který momentálně najdeme v extrémně výkonném iPadu Pro.

Informace tak potvrzují i nedávné prohlášení Tima Cooka, že Apple nemá zapotřebí vydávat méně výkonný a tím pádem i levnější iPhone, jelikož se již několik let ukazuje, že zákazníci jsou si ochotní zaplatit za špičkové technologie u jejich každoroční vlajkové lodi. Právě proto iPhone 5se nabídne nejnovější procesor a stane se tak výkonnější, než aktuálně stále prodávaný iPhone 6.

Procesor Apple A9 je o více než 50% výkonnější při multicore operacích a o téměř 60% výkonnější při singlecore, než jeho předchůdce Apple A8. Kromě toho nabídne v sobě zakomponovaný pohybový koprocesor M9, který nejenom pomáhá sledovat uživatelovo kroky a trasu při běhání, ale také nově umožňuje mít neustále aktivní asistentku, která naslouchá příkazu „Hey Siri“ i v době, kdy není iPhone připojený k nabíječce.

Jak už bylo zmíněno výše, iPad Air 3 by se měl pochlubit momentálně nejvýkonnějším procesorem od Applu, tudíž čipem A9X, který pohání gigantický iPad Pro. Apple A9X je dvoujádrový procesor s 12-jadrovým GPU a tudíž nabídne dvojnásobný grafický výkon, než procesor A9 v iPhone 6s. Kromě toho v iPadu Pro sekunduje procesoru RAM o velikosti 4GB. Je tak otázkou, zda stejně velkou operační paměť nabídne i třetí generace iPadu Air, ale vše nasvědčuje tomu, že ano. Velkého zlepšení se dočkal i řadič uložiště, který zrychlil jak rychlost čtení, tak i rychlost zápisu. Stejným řadičem by měl disponovat i chystaný iPad.

Očekává se, že Apple obě novinky představí po boku nových řemínků pro Apple Watch už 15. března. Do prodeje by oba nové produkty měly zamířit o tři dny později, tedy v pátek 18. března. Pokud vás zajímá, jak by měl podle informací nový iPhone 5se vypadat, určitě si nenechte ujít jeho vůbec nejpovedenější koncept, který naleznete zde.

iPhone 5se concept 2

*zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.