Zavřít reklamu

Apple TV 4 2015 iconVčera jsme vám přinesli část rozhovoru mezi Johnem Gruberem ze show The Talk Show a Apple Senior Vice Prezidentem softwaru a služeb Eddy Cue, kterého doprovodil Apple Senior Vice preziden pro software Craig Federighi. Zatím co včera jsme se podívali na to jak Craig Federighi a Edy Cue diskutovali o softwaru Applu a prozradili budoucnost iTunes, dnes se zaměříme na další novinku, kterou Apple chystá.

Apple se podle vyjádření obou pánů chystá přinést na trh zcela novou aplikaci Remote, která nabídne kompletní možnosti dálkového ovladače pro Apple TV 4. generace, včetně Siri Remote. Aplikace Remote je sice v iTunes App Store už pěkných pár let, ovšem až nyní se dočká významné aktualizace a právě proto se mluví o zcela nové aplikaci.

Eddy Cue v rozhovoru doslova uved: „Máme něco malého, něco co vyjde za pár měsíců a je to nová aplikace pro vzdálené ovládání, takže pokud máte iPhone, budete mít možnost použít jeho klávesnici a ovládat Apple TV. Samozřejmě můžete použít také Bluetooth klávesnici, jejíž podporu jsme přidali v Apple tvOS 9.2.“

Federighi dodal: „Je to více než jen Remote, je to kompletní Siri, která bude komunikovat s vašim televizorem, je to obrovský upgrade této aplikace,“ na což Federighi dodal: Můžete použít stejná gesta jako na ovladači, můžete používat Siri, vlastně kompletně nahradí váš dálkový ovladač.“

Cue pak také dodal že jedna z hlavních myšlenek je o tom, že pokud chcete s kamarádem hrát hru pro více hráčů, pak může jeden z vás použít dálkový ovladač od Apple TV a ostatní hráči použijí svůj iPhone nebo iPad a nemusíte tak kupovat množství ovladačů. Přesné datum vydání aplikace však pánové neprozradili.

apple-tv

*Zdroj: daringfireball.net

Dnes nejčtenější

.