Zavřít reklamu

Apple Maps iconOčekává se, že letos v létě Apple představí vylepšené Apple Mapy, které by měly být zahrnuty v nové verzi operačního systému iOS 10. Nové mapy se zřejmě dočkají vlastního Street View, což je procházení ulic ve 3D, stejně jako to má například Google. To totiž potvrdil minulý rok sám Apple. Nynější verze map schytala při svém představení obrovskou vlnu kritiky. Někteří si stěžovali na špatnou navigaci, někteří zase na nepřesné mapy. Vzhledem k tomu, že představení nového iOS se neúprosně blíží, dodávky mapující ulice jezdí nepřetržitě, a to i v noci.

Dříve se o speciálních mapujících vozech moc nevědělo, od té doby, co však byly pořízeny první fotografie, se na silnicích objevují pravidelně. Posledně byly zahlédnuty krátce po setmění na dálnici vedoucí z New Yorku a v pozdních nočních hodinách také v Bostonu a okolí. To, že se dočkáme Street View v podání Applu, potvrzuje i technika, která je na dodávkách namontována. Skládá se totiž z kamer, Lidar a také vysoce citlivé GPS. Apple dokonce vydal dokument, v němž uvádí datum a města, ve kterých bude mapování probíhat.

Nových vylepšených Apple Map společně se Street View, bychom se mohli dočkat již v červnu, kdy bude v USA probíhat WWDC 2016, což je každoroční konference pro vývojáře, kde se představují nové verze operačního systému iOS a OS X a někdy i hardware.

apple_vehicle_applemaps

*Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.