Zavřít reklamu

adobe_flash_playerInternetem se začal šiřit virus, který útočí speciálně na uživatele OS X od Applu. Vir si přitom může nainstalovat i zkušenější uživatel, vydává se totiž za aktualizaci Adobe Flash Playeru pro Mac. Ve skutečnosti se však jedná o takzvaný scareware, tedy aplikaci, která následně uživatele nutí navštívit stránku s viry nebo jako v tomto případě, zavolali na placenou linku podpory Adobe, která je pochopitelně falešná.

Problém je v tom, že se aktualizace tváří jako skutečná a i zkušenější uživatel má problém rozeznat zda se nejedná o skutečnou aktualizaci. Na tu narazí při návštěvě některých infikovaných stránek, kde se dozví, že je zde nová aktualizace pro Adobe Flash Player.

Ohrožení jsou tentokrát pouze uživatelé OS X, ovšem opět zde narážíme na to, že je ohrožuje škodlivý kód, který se do systému dostane jen v momentě, kdy mu to povolí zadáním administrátorského hesla. Problém je však v tom, že je těžko rozeznatelné, zda se jedná o skutečnou aktualizaci nebo podvod.

Abyste měli jistotu, že instalujete skutečnou aktualizaci Adobe Flash Playeru, instalujte ji vždy přímo přes System Preferences – Flash – Check for Update nebo z oficiálních stránek společnosti Adobe, kde je poslední verze Flash Playeru stále k dispozici přímo na get.adobe.com/flashplayer/

adobe-flash-kill2
*zdroj: novinky.cz

Dnes nejčtenější

.