Zavřít reklamu

skrolování trik iconMnozí z vás budou následující funkci pravděpodobně znát, jelikož je v iOS už několik let, ale majitelů iPhonu stále přibývá a obzvlášť po Vánocích jich přibylo nejvíce za celý rok. Mnoho z nich přechází z Androidu, kde podobnou funkci neměli, a tak na ní na iPhonu mohli narazit jen čistou náhodou, jako na spoustu dalších podobných triků, o kterých jsme psali. Pojďme si tedy ukázat onen užitečná trik, který budete s velkou pravděpodobností využívat každý den.

Ať už iPhone, iPad nebo iPod touch nabízejí funkci, při které můžete okamžitě vyjet zpět nahoru na začátek stránky. Hodí se to zejména v momentě, kdy si například projíždíte dlouhou stránku v Safari a opět chcete vyjet nahoru, abyste rozklikli nějaký odkaz nebo se dostali někam dál. Obvykle tak musíte skrolovat jako blázní zpět nahoru, ale v iOS stačí jen kliknout na hodiny horní lištu s hodinami a systém za vás automaticky okamžitě vyjede až na samotný začátek.

Trik navíc nefunguje jen v prohlížeči, ale také například aplikaci Fotky, kde se hodí zejména v momentě, kdy si otevřete album „Všechny fotografie, které se otevírá vždy na poslední fotografii, ale vy chcete na úplně první fotografii, ke které byste skrolovali přes klidně i tisíce fotografií opravdu dlouho. Stačí tedy nahoře kliknout jen na hodiny a jste okamžitě nahoře.

Trik funguje v podstatě ve všech aplikacích a to i v těch z App Storu. Funkci tak můžete použít i v prohlížeči Chrome nebo obzvlášť užitečná je v aplikaci Instagram, když projíždíte fotografie u někoho na profilu a museli byste jezdit prstem po obrazovce tak dlouho, dokud byste nebyli nahoře, protože v případě projíždění profilu nemáte k dispozici žádnou ikonu, která by vás vrátila zpět nahoru, jako je tomu na zdi, kde stačí dole kliknout na domeček a jste okamžitě na začátku.

Jak trik funguje můžete vidět na animaci níže:

skrolování trik
skrolování trik

Dnes nejčtenější

.