Zavřít reklamu

16GBKeď som mal v roku 2009 možnosť vlastniť svoj prvý iPod touch, nechcelo sa mi veriť, že má až 8GB miesta. Veď človek si mohol dať do hudobného prehrávaču 200 skladieb a niekoľko demoverzií hier alebo GTA Chinatown Wars, čo bolo v tej dobe veľmi nevídané. A čo teprve keď som si kúpil iPhone 3GS! Panebože, 16GB miesta bolo na tú dobu naozaj, naozaj veľa a za rok som mohol spraviť veľa fotiek a stiahnuť si tam ešte viac hier. S týmto telefónom som žil 4 roky, ale v roku 2014 mobil, ktorý precestoval Kaliforniu a na vlastný fotoaparát zažil New York, Rím a Londýn a niekoľko ďalších európskych miest, doslúžil kvôli nafúknutej batérii, ktorá zlomila jeho dosku a nenávratne ho zničila. Nastal preto čas posunúť sa vpred.

Vzhľadom k finančným možnostiam som prešiel na iPhone 4, 16GB model. Tých 16GB už ale nebola nejaká veľká výhra, ale nemal som na výber, zaplatiť 100€ za dvojnásobok mi prišlo nezmyselné. Neskôr sa situácia zlepšila a ja som si kúpil iPhone 5c, ktorý už bol dostupný za rozumnejšiu cenu, ale rovno som siahol po 32GB verzii, pretože 16GB mi prišlo neúnosne málo na mobil, ktorý vyšiel v roku 2013. No a teraz je začiatok roka 2016 a keď pozerám na to, že Samsung predstavil mobil strednej triedy s 32GB pamäťou v základe, len krútim hlavou a pozerajúc na logo Applu na mojom telefóne si len hovorím: „Je toto normálne?“

Je normálne, že najbohatšia firma v celej Slnečnej sústave predáva za 700€ mobil s 16GB miestom a ešte drzo radí ľuďom, aby si predplatili iCloud? Prečo? Nebolo by lepšie, keby Tim Cook radšej oželel tých pár miliónov dolárov a namiesto toho, aby sa k iPhonu choval ako k obyčajnej dojnej krave, dal by ľuďom radšej niečo, čo naozaj potrebujú? Ešte aj tá po**atá 180€ Apple TV má 32GB pamäť v základe a to je takmer 4-krát lacnejšia než základný model iPhone 6s! Pokiaľ ide o veľkosť úložiska, vážne dúfam, že sa Apple konečne preberie a prestane žiť z toho, že je najväčší. Prečo? Stačí sa pozrieť na Nokiu, ktorá bola najväčšia a stačí sa pozrieť na to, kam začal smerovať Apple v 90. rokoch tesne po tom, ako oznamoval samé rekordné tržby – skoro tak, ako oznamuje rekordné tržby aj v týchto rokoch.

iPhone 6s 3D Touch

Dnes nejčtenější

.