Zavřít reklamu

Jeff WilliamsApple dnes oznámil, že Jeff Williams bol povýšený do funkcie prevádzkového riaditeľa spoločnosti (COO) a Johny Srouji sa dostáva do vedenia spoločnosti ako nový senior viceprezident pre Hardvérové technológie. Phil Schiller, senior viceprezident marketingu, zároveň rozšíri svoje povinnosti a stáva sa lídrom revolučného App Storu naprieč všetkými platformami Applu. Apple taktiež oznámil, že Tor Myhren začne v priebehu prvého kalendárneho štvrťroku 2016 pracovať v Appli ako jeho viceprezident marketingovej komunikácie a bude sa priamo zodpovedať CEO Timovi Cookovi.

„Sme šťastní z toho, že vedenie Applu má na starosti neuveriteľne hlboký talent. Ako sa tak blížime ku koncu roka, uvedomujeme si, ako k nášmu vývoju prispeli dvaja dôležití vedúci manažéri,“ vyhlásil Tim Cook, CEO Applu. „Jeff je jednoznačne tým najlepším prevádzkovým riaditeľom s akým som kedy pracoval a Johnyho tím prináša svetový design kremíkových polovodičov, ktorý nám umožňuje každý rok prinášať nové inovácie do našich produktov.“

„Okrem toho, Phil na seba preberá nové zodpovednosti a bude sa starať o ďalší vývoj nášho ekosystému, na ktorého čele stojí App Store, ktorý sa rozrástol z jediného obchodu na iOS na štyri rôzne, výkonné platformy a čoraz viac je dôležitou súčasťou nášho biznisu. Som tiež neuveriteľný poctený privítaním Tora Myhrena, ktorý využije svoj kreatívny talent na naše reklamy a marketingovú komunikáciu,“ dodáva Tim Cook.

Jeff Williams začal pracovať v Appli v roku 1998 ako riaditeľ celosvetového verejného obstarávania, v roku 2004 bol potom vymenovaný za prevádzkového viceprezidenta. V roku 2010 už dohliadal na celú dodávateľskú sieť, servis a podporu Applu a taktiež na seba vzal zodpovednosť za rôzne iniciatívy, ktoré dnes chránia viac ako 1 milión robotníkov po celom svete. Jeff zohrával kľúčovú rolu v Appli, keď vstupoval na trh mobilných telefónov s iPhonom a dnes dohliada na vývoj prvého wearable produktu spoločnosti Apple, Apple Watch.

jeff-williams-is-a-big-part-of-the-reason-apple-is-able-to-make-millions-of-iphones

Johny Srouji počas takmer 8 rokov v Appli, kedy pôsobil ako viceprezident hardvérových technológií, vybudoval jeden z najsilnejších a najinovatívnejších tímov na svete pozostávajúci z odborníkov na technológie a kremík, dohliadal na vývoj prelomových vlastných čipov a ďalšie hardvérové súčasti produktov Applu vrátane batérií, aplikačných procesorov, pamäťových radičov, senzorov, displejov a na ďalšie rôzne čipové sady nachádzajúce sa v každom produkte Applu. Do Applu vstúpil v roku 2008 po vyštudovaní Technologického inštitútu Technion v Izraeli a dohliadal na vývoj úplne prvého procesoru navrhnutého samotným Applom, A4.

Johny Srouji Apple
Phil Schiller sa bude vrámci svojich nových povinností zameriavať na stratégie potrebné pre rozšírenie ekosystému Applu, ktorý si zákazníci zamilovali pri používaní svojich iPhonov, iPadov, Macov, Apple Watch a Apple TV. Phil má dnes na starosti takmer všetky role v Appli spojené s vývojármi a vývojárskou komunitou, okrem toho že má na starosti dohliadanie na globálny marketing, medzinárodný marketing a marketing v oblasti školstva a podnikania. V súčasnosti vyvíja aplikácie pre štyri platformy Applu – iOS, OS X, watchOS a tvOS – viac ako 11 miliónov vývojárov, ktorí tiež vyvíjajú aplikácie pre kompatibilný hardvér a rôzne príslušenstvo. Do dnešného dňa si zákazníci stiahli viac ako 100 miliárd aplikácií na všetkých štyroch platformách

Tor Myhren vstupuje do Applu zo spoločnosti Grey Group, kde figuroval ako kreatívny riaditeľ a prezident divízie Grey New York. Pod jeho vedením bola firma Grey v rokoch 2013 a 2015 menovaná Globálnou agentúrou roka podľa Adweek. Ako viceprezident marketingovej komunikácie v Appli, bude Tor zodpovedný za reklamnú činnosť Applu a bude viesť tím, ktorý už vyhral niekoľko ocenení za svoje kreatívne činnosti v oblasti videa, pohyblivej grafiky a interaktívneho webdesignu, ako aj v oblasti balenia produktov a výkladov v obchodoch Apple Store. Tor bude nástupcom Hiroki-ho Asai, ktorý už dávnejšie oznámil svoje plány na odchod z Applu po 18-tich rokoch strávených grafickým designom a zastávaním rôznych pozícií v oblasti marketingovej komunikácie Applu.

Tor Myhren Grey

Dnes nejčtenější

.