Zavřít reklamu

Samsung AppleSamsung dnes požádal nejvyšší soud v USA o odvolání v pokračující patentové bitvě Samsungu s Applem. Po srpnovém zamítnutí odvolání u obvodního soudu, Samsung požádal o milost u nejvyššího soudu USA, který Samsungu udělil pokutu 548 milionů dolarů, které musí Applu za porušení patentů zaplatit. Podle Samsungu však porota neměla dostatek informací k pochopení patentů a tak se odvolal znovu. Samsung dokonce již souhlasil, že zaplatí 548 milionů dolarů, pokud mu Apple pošle fakturu, ještě tentýž den.

Patentové spory se táhnou již od roku 2012, když porota usoudila, že Samsung záměrně porušil několik patentů Applu, za což měl původně zaplatit Applu 1 miliardu dolarů. Po několika odvoláních, se však částka ustálila na 548 milionech dolarů. Toto odvolání, které nyní Samsung učinil by mohlo být poslední, neboť pokud se soud nesmiluje, Samsung již bude muset Applu opravdu částku 548 milionů dolarů zaplatit. Samsung by totiž mohl mít potíže přesvědčit soud, aby znovu případ prošetřil.

„Samsung prodlužuje tento případ, protože se domnívá, že způsob, jakým byly zákony interpretovány, není v souladu s moderní dobou.“ píše se v prohlášení. „V případě, že se případ bude dále prodlužovat, mohlo by to mít dopad na inovace a tím i vývoj trhu a celkově by to zasáhlo nás jako spotřebitele a také hospodářství.“

Apple vs Samsung

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.