Zavřít reklamu

iPhone 7 LsA obrazekclanekNech sa Apple snaží robiť veci akokoľvek tajne, takmer nikdy sa mu to nepodarí. Inak to nie je ani v prípade nového tajného laboratória Applu na severe Tajwanu, kde má spoločnosť vyvíjať displeje pre budúce iOS zariadenia, najmä potom pre iPhone. Spoločnosť si sem mala prizvať najmä talentovaných ľudí zo spoločností AU Optronics a Qualcomm, od ktorej zároveň odkúpil spomínané priestory. Nové laboratórium, ktoré dnes slúži na vývoj budúcich displejov, by sa malo neskôr premeniť na továreň, v ktorej by si Apple sám vyrábal displeje a znížil by tak svoju závislosť na Samsungu, LG, Sharpe a Japan Display.

V laboratóriu by malo dochádzať k vývoju OLED displejov priamo určených pre budúce generácie iPhonu, pričom v snahe o získanie čo najväčšieho podielu na výrobe sa už ostatní výrobcovia snažia rozšíriť výrobu OLED displejov. Samsung je v súčasnosti najväčším výrobcom takýchto displejov a je preto pravdepodobné, že spoločnosť sa rozhodne použiť práve jeho fabriky kvôli schopnosti vyrábať ohromné množstvo displejov. K prechodu na OLED displeje by pritom mohlo dôjsť už v čase iPhonu 7s v roku 2017, pričom Apple má niekoľko dôvodov, prečo skončiť s používaním LCD panelov. Narozdiel od nich totiž OLED nepotrebuje podsvietenie a teda mobily môžu byť tenšie; okrem toho sú displeje šetrnejšie, majú väčší farebný rozsah a sú tiež jasnejšie než displeje, ktoré nájdete v dnešných iPhonoch. Nehovoriac o čiernej farbe, ktorá je skutočne tmavá a bola jedným z hlavných dôvodov, prečo Apple použil tieto displeje v Apple Watch.

Podľa zahraničných médií je areál v oblasti Longtan Science Park prísne strážený a Apple odmieta potvrdiť akékoľvek informácie o tom, komu budova patrí. Na recepcii vám odmietnu poskytnúť kontaktné údaje na kohokoľvek, kto by vedel o tomto stredisku povedať viac a rovnako tak bezpečnostná služba odmietla poskytnúť údaje na zodpovedné osoby. Spoločnosť tu však podľa všetkého operuje už od apríla/dubna tohto roku.

iPhone 7 concept

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.