Zavřít reklamu

Apple TV 4 2015 iconRiaditeľ CBS, Les Moonves, si vyslúžil v posledných mesiacoch zvýšenú pozornosť médií, pretože ako jeden z mála ľudí skutočne prezrádza informácie o novej televíznej službe pre Apple TV, na ktorej má Apple spolupracovať s CBS, Time Warner Cable a ďalšími televíznymi spoločnosťami. Táto služba by mala podľa špekulácií stáť 40 dolárov, ale existuje šanca, že výsledná cena bude nižšia, aj keď nie o veľmi. Moonves totiž behom jednaní s Applom navrhoval, že by predplatné mohlo stáť 35 dolárov mesačne, čo by bol dokonalý kompromis medzi čiastkami, o ktorých sa diskutovalo pôvodne (30 až 40 dolárov). Od tohto stretnutia sa však diskusie veľmi nepohli a Moonves naznačil, že Apple dočasne pozastavil práce na projekte.

Našťastie, nepozastavil ich úplne, ale len potrebuje dostatok času na to, aby si premyslel, či pristúpi k riešeniu, ktoré navrhol Moonves alebo sa bude naďalej rokovať o inej sume. „Viedli sme o tom diskusie a myslím, že stlačili tlačidlo „Čakať,'“ vyhlásil Moonves počas konferencie Ignition v New Yorku, ktorú organizoval portál Business Insider. Nakoniec sa tak len potvrdzuje, že cena je faktor, ktorý môže vždy ovplyvniť dostupnosť niektorých služieb. Apple chcel totiž spustiť službu ešte tento rok, v čase vydania novej Apple TV 4. generácie, ale nestalo sa tak kvôli tomu, že má problém s vyjadnávaním podmienok a cien s poskytovateľmi obsahu. Tieto problémy boli zároveň dôvodom dlhého čakania na štvrtú generáciu, až napokon Applu došla trpezlivosť a vydala generáciu, na ktorú sme čakali. Napokon, k predstaveniu televíznej služby predsa len dôjde, aj keď zrejme až v priebehu budúceho roka. Moonves však potvrdzuje: „Určite sa to stane. Ľudia predsa nebudú platiť za programy, ktoré nechcú sledovať.“

Na vyhlásenia riaditeľa CBS zareagoval aj Bloomberg, pre ktorý zdroje potvrdili, že spoločnosť pozastavila svoje plány na spustenie živej TV služby pre Apple TV, pretože televízne stanice chceli priveľa peňazí. Na druhú stranu, ak sú špekulácie pravdivé, do istej miery na to aj mali nárok, pretože Apple od nich požadoval, aby si vybudovali vlastné servery za vlastné peniaze a vysielali obsah z nich, namiesto toho aby sa programy vysielali z iCloudu. Apple sa tak napokon v súčasnosti bude orientovať skôr na predaj seriálov cez iTunes Store a aplikácií cez App Store. Spoločnosť však chce v projekte neskôr pokračovať.

Apple TV 2015

*Zdroj: Business Insider; Bloomberg

Dnes nejčtenější

.