Zavřít reklamu

Android Wear iconDoslova na začiatku decembra/prosince som sa stal majiteľom svojich prvých inteligentných hodiniek. Narozdiel od Romana, ktorý si v uplynulých týždňoch kúpil a zrecenzoval hodinky Apple Watch, mňa už niekoľko mesiacov zaujímali hodinky Huawei Watch a tento záujem napokon vyvrcholil tým, že som si ich kúpil a práve v tejto chvíli, ako píšem článok, leží tento elegantný kúsok vedľa mňa, položený na magnetickej nabíjačke. Celkovo mám pocit, že Huawei je dôkazom toho, že aj inteligentné hodinky s Androidom môžu byť nádherné. Navyše sú kompatibilné s iPhonom, čo považujem za ďalšie plus a rozhodujúci faktor. Totiž, v momente, kedy sa do App Storu dostala aplikácia Android Wear, bolo u mňa okamžite rozhodnuté, že si kupujem kruhové inteligentné hodinky od konkurencie.

Ak mám byť úprimný tak si myslím, že nie som jediný, koho zaujali hodinky so systémom Android Wear viac než Apple Watch a očakávam, že v budúcnosti sa nájde veľa ďalších ľudí, ktorí dajú prednosť „alternatíve“ pred Apple Watch. Predsa len, hodinky sú veľmi individuálna záležitosť a nie každému sa páči zaoblený obdĺžnik. Navyše, nie všetci majú záujem používať hodinky na sledovanie noviniek na Instagrame, miesto toho im stačí zobrazovanie notifikácií, fitnes funkcie a kvalitný vzhľad. V takom prípade vám bohate stačia hodinky so systémom Android Wear a práve v tomto článku vám vysvetlím, ako ich spárovať s vašim iPhonom. Najprv sa však uistite, že máte iOS 8.2 alebo novší.

  1. Zapnite Bluetooth na svojom telefóne
  2. Stiahnite si aplikáciu Android Wear z App Storu
  3. Otvorte ju a stlačte možnosť spárovania s novými hodinkami v spodnej časti obrazovky
    • V prípade záujmu akceptujte podmienky používania služby Google Fit.
  4. Zapnite hodinky a pripojte ich na nabíjačku. Čakajte, kým sa načíta proces úvodného nastavenia
  5. Riaďte sa pokynmi na obrazovke do momentu, kým sa na obrazovke nezobrazí párovací kľúč
  6. Teraz kliknite na tlačidlo Ďalej na svojom iPhone
  7. Ťuknite na hodinky, ktoré chcete spárovať so svojim telefónom
  8. Opíšte kód, ktorý vidíte na obrazovke hodiniek. Behom párovania tiež povoľte aplikácií narábať s rôznymi dátami, ku ktorým bude aplikácia žiadať prístup (napr. pristupovanie k polohe, komunikácia cez Bluetooth a pod.)
  9. Kým bude prebiehať nastavovanie hodiniek, vy si môžete pozrieť prezentačné video, ktoré vám ukáže, čo môžete robiť so svojimi Android Wear hodinkami.
  10. Teraz, už len na hodinkách dokončite tréning, ktorý vás naučí používať ich a ukáže vám, ako zmazať upozornenia alebo meniť ciferníky.

Samozrejmosťou je, aby ste mali niektoré z podporovaných hodiniek. Oficiálnou cestou si môžete hneď po kúpe a rozbalení spárovať iPhone s modelmi: ASUS ZenWatch 2, Huawei Watch, Fossil Q Founder, LG Watch Urbane, Motorola Moto 360 (2. gen.), Motorola Moto 360 for Women, Motorola Moto 360 Sport, TAG Heuer Connected.

Tieto hodinky v sebe majú predinštalovanú najnovšiu verziu systému Android Wear, takže si ich môžete bez problémov spárovať so svojim telefónom. V prípade, že sa vám páčia staršie modely, potom si môžete spárovať aj tie, ale najprv ich je treba aktualizovať. Upozorním však, že tento postup nie je overený na všetkých modeloch a preto by som sa na vašom mieste spoliehal skôr na novšie modely.

Android Wear iPhone Pairing
Android Wear iPhone Pairing

Napokon len dodám, že Android Wear hodinky komunikujú s vašim iPhonom len v prípade, že máte na telefóne zapnutú aplikáciu Android Wear (na pozadí). Existuje malá šanca, že sa vám aplikácia behom dňa vypne, ale ak chcete mať istotu, potom aktivujte v nastaveniach telefónu osviežovanie aplikácií na pozadí. Aby sa vám neminula batéria, tak aktivujte funkciu len kvôli Android Wear:

  1. Otvorte Nastavenia – Všeobecné
  2. Tu otvorte sekciu Osviežovanie apl. na pozadí
  3. Aktivujte a nižšie zapnite spínač pre aplikáciu Android Wear. Existuje ale veľká šanca, že spínač pre AW aplikáciu bude zapnutý automaticky po tom, ako aktivujete funkciu osviežovania aplikácií na pozadí. Aby ste ale šetrili batériu, vypnite tento spínač u ostatných aplikácií, ktoré vidíte v ponuke.
Android Wear iPhone

*zdroj-obrazek: redmondpie

 

Dnes nejčtenější

.