Zavřít reklamu

Steve Jobs icon
Kdyby byl dnes váš poslední den, chtěli byste zůstat u toho, co děláte nyní? Každý den Steve Jobs hleděl upřeně do zrcadla a kladl si právě tuto otázku. Tento celkem proslulý citát položil i studentům na Stanfordské univerzitě. Steve Jobs byla velice atypická osobnost. Ať už pracoval v Apple, NeXTu nebo Pixaru, jeho odpověď byla vždy kladná. Byl velice cílevědomý a to až do chvíle, kdy prohrál boj s rakovinou slinivky břišní.

Každý bychom se měli zamyslet a zeptat se sami sebe. Jestli chceme život takový, jaký je nyní? V případě, že vaše odpověď ne, tak byste s tím měli něco dělat, něco změnit. Je třeba se rozhodnout jestli chcete pokračovat v tom, co děláte teď. Jestli jste spokojeni se svou prácí, se svými koníčky nebo případně se svými cíli. Pokud se těmito záležitostmi proberete, tak dost možná zjistíte několik důležitých informací, o kterých jste možná netušili, ale která jsou důležitá pro váš kariérní růst.

Je důležité si stanovit, co vás brzdí v kariérním růstu a především jak tomu předejít. Zkuste si představit váš ideální život. Co obnáší, co v něm děláte, jak ho žijete. Teď se soustřeďte a vyzkoušejte porovnat váš aktuální život s tím, který je podle vašich představ ideální. Jestliže jsou mezi těmito životy jen malé rozdíly, tak si můžete gratulovat. Bohužel ve většině případů se životy liší a proto je důležité dělat co nejvíce proto, aby se nelišily. Důležitá je i představa o tom, čeho chceme dosáhnout a jak by to mělo vypadat. Nebojte se vzít si k ruce papír a napsat vaše ideály na něj, přitom být co nejkonkrétnější. Zkrtátka nebýt líní a snažit se o nápad, který by mohl náš život změnit.

Steve Jobs FB

*zdroj: businessinsider

Dnes nejčtenější

.