Zavřít reklamu

Apple Pencil icon 2Společně s iPadem Pro představil Apple také stylu neboli tužku Apple Pencil, která ale na rozdíl od gigantického tabletu není stále dostupná a získali ji jen někteří šťastlivci. Vyzkoušet si ji potenciální zákaznici mohli jen v Apple Storech, jenže už ani to teď neplatí. Několik uživatelů na Twitteru totiž hlásí, že oficiální obchody v jejich blízkosti už nemají Apple Pencil ani vystavené, přitom před pár dny, když obchod navštívili, jich bylo vystaveno hned několik.

Na vině jsou samotní zákazníci, kteří si v klidu nakráčejí do Apple Storu, dělají, že si tužku prohlížejí a pak jí ve správný moment snadno strčí do kapsy a nepozorováni se vytratí. S velkou jistotou jí pak prodávají na eBay, kde lze Apple Pencil sehnat až 4x dráž.

Pro zloděje je krádež takto malého předmětu velice snadná. Apple ji nemá nijak připevněnou nebo chráněnou a na rozdíl od iPhonu nebo iPadu ji samozřejmě nemůže sledovat nějakou službou jako například Find My iPhone. Jde ale z části i o problém samotného Applu, že nezajistil způsob, jak Apple Pencil ochránit. To samozřejmě neomlouvá samotné zloděje, kteří kradou jednu tužku za druhou, jako by se nechumelilo.

Apple Pencil

*zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.