Zavřít reklamu

Cardboard googleLetos na jaře jsme vám představili virtuální realitu Google Cardboard, kterou si můžete vytvořit pomocí kousku kartorun. V té době měla využití pro aplikace a hry z iTunes App Store a Google Play a už v té době se jednalo o skvělou zábavu a o možnost vstoupit do skutečné virtuální reality za částku v řádu desítek korun.

Nyní je na čase Cardboardy opět oprášit, Google totiž přichází s videi na YouTube, které podporují virtuální realitu. YouTube začal nabízet první VR video, kterí si můžete vychutnat právě na svém mobilním telefonu s pomocí Google Cardboard nebo jiné virutální reality.
YouTube již podporuje 4K videa, 360 stupňová videa, 3D videa a nyní také videa s virtuálná realitou. Bohužel je však možnost přepnout do VR v současné době pouze v aplikaci pro Android, ovšem iPhone se dočká již brzy. 
JUMP_WT_660_WHT
„Používáme stejné triky, díky kterými lidé vidí svět, VR videa vám dají pocit hloubky, možnost podívat se kolem sebe v každém směru. Věci které jsou blízko vypadají že jsou blízko, věci které jsou daleko vypadají že jsou daleko, takže pokud jste byli nadšení z 360° videí, na tomto si budete ujíždět,“ tvrdí Google na svém blogu pro YouTube.

VR_MODE_660_WHT

Dnes nejčtenější

.