Zavřít reklamu

QuickTime icon YosemiteNová Apple TV používa systém postavený na jadre iOS 9 a preto sa dá už teraz rátať s tým, že skôr či neskôr pre ňu vyjde jailbreak, ktorý prinesie veľa nových možností. Jednou z nich by mohlo byť streamovanie či nahrávanie videí z hier, lenže v súčasnosti pre to nie je veľa dôvodov – v prvom rade je tu len pár hier a navyše sa jedná o hry, ktoré boli pôvodne dostupné pre mobily. Ale možnosť nahrávania obrazu sa už na Apple TV 4. generácie nachádza, ibaže sa o tom doteraz nevedelo. A navyše je to možnosť, ktorú nemôžete spraviť tak úplne zadarmo. Potrebujete si totiž zaobstarať kábel s koncovkou USB-C, čo bude v našich končinách tak trochu problém. Respektíve niečo nájdete, ale kábel vás vyjde 20€. Vedzte však, že bez investovania do aparatúry to nejde, to vám potvrdia aj známi letsplayeri a youtuberi, ako napríklad môj spolužiak Expl0ited.

Keď už ale kábel máte, potom je už len treba, aby ste mali Mac alebo MacBook, ku ktorému svoju Apple TV pripojíte. Otvorte QuickTime a vo vrchnej lište kliknite na Súbor – Nový záznam videa. V ponuke, ktorá sa nachádza hneď vedľa tlačidla pre nahrávanie (šípka nadol), si už len vyberte Apple TV ako kameru a aj ako mikrofón, aby ste spolu s obrazom nahrávali aj zvuk z hier alebo prostredia. Mimochodom, tvOS vydáva zvuky, ktoré mi miestami pripomínajú ovládanie PlayStationu. Na tak veľkú obrazovku sa to samozrejme hodí a je to esteticky príjemnejšie, než keby malo byť prostredie Apple TV úplne ticho. Nakoniec už len jedna podmienka. Aby ste mohli nahrávať obraz z Apple TV, musíte mať na svojom Macu nainštalovaný OS X Yosemite alebo novší.

Potom, keď už ste donahrávali, zastavte nahrávanie a uložte súbor, ktorý potom môžete nahrať na YouTube. Apple TV má však jedno zabezpečenie a to že nebudete môcť nahrávať obrazovku, pokiaľ je na nej chránený obsah HDCP, ktorý je používaný v niektorých videoaplikáciách. S nahrávaním obrazovky počas hrania hier alebo pri používaní používateľského prostredia tvOS nebudete mať žiaden problém.

Apple TV QuickTime Recording
Apple TV game

*Zdroj: iDownloadBlog

Dnes nejčtenější

.