Zavřít reklamu

steve-wozniakVětšina z našich čtenářů a zároveň Apple fanoušků už ví, že Apple založil spolu se Stevem Jobsem také Steve Wozniak, který dokázal s tehdejší technologií nevídané kousky. Byl to právě on, kdo sestrojil vůbec první osobní počítač a Jobse tato myšlenka neuvěřitelně nadchla a uměl jí rozšířit dál. Wozniak však později z Applu odešel a už se do něho nikdy nevrátil. Nyní ale v rozhovoru pro Bloomberg, kde zveřejnil názor na nejnovější film o svém příteli, přiznal, že právě Steve Jobs žádal Wozniaka jen pár dní před svou smrtí, aby se vrátil zpět do Applu.

Woz navíc o novém filmu uvedl, že se jedná o jedno z nejlepších zachycení Steva Jobse vůbec, ale na druhou stranu se ve filmu vyskytují scény, které nejsou příliš pravdivé a mají jen zapůsobit na diváka. Wozniak hlavně uvádí, že by nikdy neřekl to, co Seth Rogen ve filmu Jobsovi vytkl. „Seth řekl věci, která bych já nikdy neřekl. Ne všechno ve filmu se ve skutečnosti doopravdy stalo“ uvedl Woz, i když se na filmu spolupodílel.

Podle Wozniaka prý Fassbender ve filmu ukázal přednosti i špatné vlastnosti Steva Jobse přesně tak, jak vystihovaly i samotného Jobse. „Film není o realitě, ale o osobnosti“ říká Wozniak a ještě dodává, že podle jeho názoru se doopravdy jedná o nejlepší ztvárnění Steva Jobse, které mohou diváci vidět.

Nakonec Woz odhalil, že se bavil se Stevem Jobsem o jeho návratu zpět do Applu v roce 2011 jen pár dní před Jobsovou smrtí. „Řekl jsem ne, protože jsem miloval život takový, jaký jsem ho měl. Nebyl jsem ta správná osoba“ prozradil o rozhovoru Steve Wozniak.

Steve Jobs hugs Steve Wozniak
Steve Wozniak

*zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.