Zavřít reklamu

eddy-cueVčera bol deň, kedy mnohým užívateľom skončila testovacia verzia Apple Music a zatiaľ čo niektorí sa rozhodli, že dajú službe zbohom, iní ju plánujú používať naďalej. Medzi nich patrím aj ja, keďže ako som si uvedomil, tak v podstate všetka hudba, ktorú som počúval za posledné mesiace, bola nejak naviazaná na predplatnú službu od Applu a mne teraz nezostalo nič, než sa len obmedziť na to, čo som už mal stiahnuté vo svojom mobile alebo som to mal v zozname zakúpených v iTunes Store. Alebo tu je ešte možnosť zapnúť si Beats 1, ale kvôli prečerpaným dátam budem mať možnosť plnohodnotne používať Beats1 až o pár dní. Koľko užívateľov ale začalo platiť za službu po tom, ako im včera skončila 3-mesačná trial verzia? Na to už odpovedal Eddy Cue, senior viceprezident pre internetové služby Applu.

Britský denník Evening Standard sa ho opýtal, či je Apple spokojný s počtom užívateľov, ktorí platia za službu naďalej. Na to Eddy povedal, že spoločnosť si nedala žiaden prehnane veľký cieľ, pokiaľ ide o spokojných užívateľov, ktorí pokračujú v platení za službu: „Nikdy neviete, čo bude, až sa to stane. Ale sme spokojní s počtom ľudí, ktorí našu službu vyskúšali. Každý sleduje vývoj v krátkom časovom horizonte, ale my berieme streamovaciu službu ako beh na dlhú trať.“ Eddy však neodhalil žiadne presné čísla, len povedal, že Apple je so situáciou spokojný.

Rozhodne zaujímavo znie ale Eddyho komentár na adresu roamingu a toho, ako sú ľudia „zdieraní“ zahraničnými operátormi po príchode do cudziny. Eddy Cue totiž sám od seba načal tému, ktorá predtým vyvolala špekulácie, že Apple by sa chcel stať virtuálnym operátorom. Apple síce vylúčil, že by mal taký plán, ale Eddy Cue povedal, že Apple chce bojovať proti vysokým poplatkom za roaming. Spoločnosť už robí nejaké drobné kroky, ale ešte stále je to málo: „Musíte presvedčiť naozaj veľa ľudí,“ povedal Cue.

eddy-cue

*Zdroj: Evening Standard

Dnes nejčtenější

.