Zavřít reklamu

Esquire 2Zatím co se chlapci prali o to, kdo z nich pojede okukovat hostesky na IFA 2015, já jsme si pohodlně seděl doma s úsměvem na rtech a se stolem plným předprodukčních vzorků produktů, které budou na IFA teprve k vidění. Jedním z nich je také nový reproduktor Esquire 2, který je pokračováním Esquire Mini, jehož recenzi si můžete přečíst v článku: Recenze Harman/Kardon Esquire Mini: elegán na cesty. Pojďme se tedy podívat na jednu žhavou novinku z IFA, kterou máme možnost testovat jako jedni z prvních na světě. Přichází Harman/Kardon Esquire 2 a spolu s ním čtveřice mikrofonů.

Hned při prvním pohledu na balení zjistíte, že Harman začal brát své produkty skutečně smrtelně vážně a opět se stkáváme s kvalitním balením, kde je produkt usazen v molitanem vypolstrované krabičce s magnetickým otevíráním. Pochopitelně nechybí ani dokumentace a plochý USB kabel pro nabíjení reproduktoru.

Design se nese ve stejném stylu, jaký nabídl Esquire mini, ovšem zatím co ten byl velký jako jeden iPhone 6, novinka je velká jako tři na výšku položené iPhony 6 vedle sebe, což se podepsalo samozřejmě také na váze. Jedinou změnou v designu oproti verzi mini je chybějící úchyt na poutko a jedno tlačítko navíc, pomocí kterého můžete vypnout mikrofony při konferenčním hovoru. Jinak nechybí tlačítko pro zapnutí, párování Bluetooth, přijmutí/položení hovoru a změna hlasitosti. Na boční straně pak najdete 3,5mm jack konektor, USB port na nabíjení reproduktoru a také klasické USB, pomocí kterého můžete nabíjet zařízení, které připojíte k reproduktoru, ten totiž slouží také jako powerbanka. Samotná konstrukce je hliníková a zatím co přední stranu s výdechem reproduktorů kryje plast, na zadní straně je elegantní koženka. Na zadní straně reproduktoru pak najdete stojánek z leštěného hliníku, který je možné vyklopit a postavit tak reproduktor například na pracovní stůl, kam se perfektně hodí.

Esquire 2 neztratil nic z elegance Esquire mini a i když je třikrát větší než jeho menší sourozenec, stále se jedná o kompaktní reproduktor, který bude ozdobou vašeho pracovního stolu nebo konferenční místnosti. Naopak co se cest týká, osobně jsem toho názoru, že Esquire 2 toho oproti Esquire nenabízí navíc tolik, aby se vám sebou vyplatilo tahat větší, dražší a těžší reproduktor. Pokud tedy rádi cestujete, zůstaňte u mini verze Esquire.

IMG_9736

Quad – Mic: tajemství dokonalé konference
Reproduktor se připojí k telefonu, tabletu nebo počítači velice snadno pomocí technologie Bluetooth, která v tomto případě funguje stoprocentně spolehlivě. Nejen že jsem se vždy připojil okamžitě, což se u některých produktů nedaří, ale pro připojení skutečně stačí jen stlačit tlačítko na reproduktoru, zvolit Bluetooth ve vašem iPhonu nebo iPadu a již jste připojení. Pomocí funkce AirPlay následně můžete zvolit, zda bude zvuk vycházet z reproduktoru nebo z telefonu/tabletu/přehrávače. zvuk se neseká, běží plynule a bez jakéhokoli zpoždění, takže není problém například sledovat hudební klip na displeji vašeho iPhone a při tom mít jako zvukový výstup právě Esquire 2.

Osobně jsem testoval reproduktor na iPhone 5s a iPhone 6 a když jsem oba telefony přepojoval, vše fungovalo zcela okamžitě a i když byl reproduktor spárovaný s iPhone 6, nebyl problém se k němu bez jediného nastavení okamžitě připojit z iPhone 5s. Pokud chcete připojit zařízení bez Bluetooth, můžete využít 3,5mm jack konektor. Reproduktor dokáže při 80% hlasitosti spolehlivě přehrávat při Bluetooth připojení hudbu 8 hodin a nebo s ním nabijete svůj iPhone. To mně upřímně překvapilo, jelikož stejnou hodnotu dosahovala také původní verze Esquire Mini, která nabízela 2000 mAh baterii, zatím co verze Esquire 2 nabízí 3200 mAh baterii. Vše je však dáno mnohem větším výkonem Esquire 2 a především hlasitostí, která je výrazně vyšší než u mini verze. Navíc osobně si myslím, že Esqure 2 nebudete vozit v kufru na služební cesty, ale necháte si jej na nočním stolku nebo ještě lépe jako součást vaši kanceláře, takže baterii, až tak často nevyužijete.

IMG_9738

Když už jsme u té kanceláře, je Esquire 2 ideálním a zároveň minimalistickým doplňkem vašeho stolu, který vám díky čtveřici reproduktorů poskytne skutečně dokonalý zvuk během konferenčních hovorů. Mikrofony jsou umístěny ve všech rozích reproduktoru a poskytují brilantní kvalitu zvuku během konference a to i v případě, kdy dáte Esquire doprostřed stolu a mluví na něj několik lidí z různých úhlů a vzdáleností. To je také hlavním cílem čtveřice mikrofonů, které dokáží zachytit hlas kohokoli v místnosti a přenést jej na druhý konec světa s vynikající kvalitou. Osobně mám raději jednání s Diplomatičkem v ruce, ale když už na to přijde a musíte se tvářit jako ten uhlazený businessman a někdo se k vám nemůže připojit, pak tím, že vytáhnete na stůl Esquire 2 uděláte jen a jen dojem.

IMG_9740

 

Větší reproduktor = kvalitnější zvuk?
Samotný reproduktor Esquire 2 je oproti Esquire mini znatelně větší a proto to co jsme odpustil mini verzi, která měla vynikající zvuk na svou velikost, si Esquire 2 již dovolit nemůže a měl by nabídnout skutečně zajímavý zvuk a to i s ohledem na jeho design. První co jsem pustil bylo nejnovější album od Drake a byl jsme upřímně nemile překvapen. Kvalita reprodukce při hip-hopu není takovou, jakou bych si představoval. Moderní zvuk Esquire příliš nesvědčí a basy a další elektronické zvuky znějí skutečně plechově. Naopak když jsme si pustil Pink Floyd The Wall, zjistil jsem že reproduktoru zkrátka nesvědčí rap.

Vyzkoušel jsem totiž taktéž například Nicki Minaj nebo Ricka Rossse a zkrátka ani jedno album nehrálo tak jak bych si představoval, zvuk byl až moc umělý a zastřený. Co se týká Pink Floy tak tam jsme byl spokojen mnohem víc. Esquire mini nabízel na svoji velikost velmi dobrý zvuk, řekl bych až excelentní, v případě Esquire 2 je zachována kvalita středů a výšek z Esquire mini, ale oproti němu jsou slyšet i basy. Pokud si chcete pouštět rock, pop nebo něco podobného těmto stylům, budete spokojeni. Co se týká rapu, vážné hudby nebo nějakého skutečně šíleného heavy metalu, pak je jasné, že na to reproduktor konstruován nebyl.

Osobně jsem používal Esquire 2 spíše jako konferenční reproduktor nebo reproduktor na hraní her nebo sledování filmů. Tam se totiž osvědčil velmi dobře a zvuky z her nebo filmů znějí na reproduktoru skutečně velmi dobře. To co vám totiž vadí u hudby, kdy chcete čistý přednes a malé zkreslení, naopak v případě filmového nebo herního zvuku dodá na atmosféře a najednou zjistíte, že co vám mohlo vadit při hudbě, vám při sledování filmů nebo her rozhodně nepřekaží, právě naopak.

Esquire 2 rozhodne nění klasický reproduktor pro náctileté, kteří na něm budou od rána do večera poslouchat rap. Jedná se o eelegantní reproduktor, který si budou kupvoat předevšim manažeři a majitelé firem, kteří chtějí uskutečnit extrémně kvalitní konferenční hovor a zaujmout pěkným doplňkem své kanceláře s prestižní značkou v čele. Pokud hledáte pravě takový reproduktor, budete nad míru spokojeni.

IMG_9741

Dnes nejčtenější

.