Zavřít reklamu

HarmanZuby nehty jsem se doposud bránil všem možným i nemožným přenosným reproduktorům, které by měly zlepšit zvuk vašeho iPhonu nebo iPadu. Jedním z důvodů byl fakt, že se jedná většinou o těžké, příliš velké a škaredé reproduktory, které navíc nedokáží poskytnout odpovídající zvuk. Harman/Kardon však přišel s řešením, které padne do oka každému, kdo hledá elegantního společníka, zlepšujícího zvukový výstup iPhonu a to nejen doma na nočním stolku, ale kdekoli, kam budete cestovat.

Esquire je v první řadě neskutečně elegantní a ani nejen, že se za něj nemusíte stydět na svém nočním stolku, ale nebudete se za něj stydět ani v prezidentském apartmá Kempinski. Reproduktor má téměř stejnou velikost jako iPhone 6, tedy alespoň co se šířky a výšky týká, tloušťka je samozřejmě výrazně větší než v případě iPhone. Pokud se pak bavíme o eleganci, bude stačit výčet samotných materiálů, ze kterých je tento drobeček tvořen, mezi ně totiž patří pravá kůže, která chrání zadní stranu reproduktoru a hliník. Ať se na repráček podíváte z jakékoli strany, vždy vám padne do oka.

Esquire Mini

Zatím co z přední strany vidíte jen elegantní mřížování výdechů reproduktorů, při pohledu z vrchní strany vidíte trojici tlačítek, které slouží na zapnutí/vypnutí přístroje, aktivaci Bluetooth a také na přijmutí hovoru. Jak nyní již sami tušíte, reproduktor disponuje také mikrofonem a funkcí handsfree, ke které se však ještě vrátíme. Další dvojice tlačítek na vrchní straně pak slouží pro změnu hlasitosti. Levá strana reproduktoru disponuje poměrně velkým a nutno podotknout, že kvalitním mikrofonem spolu s LED diodami, které vás informují o aktuálním stavu baterie. Na pravé straně reproduktoru pak najdete úchyt na poutko, které je součástí balení, microUSB konektor, který slouží pro nabíjení samotného reproduktoru, 3,5mm jack konektor pro připojení zařízení, které nedisponují Bluetooth a také klasické USB, díky kterému můžete použít reproduktor jako powerbanku s tím, že váš iPhone 5s dokáže reproduktor, respektive jeho baterie nabít jednou na 100%. Ze zadní strany reproduktoru pak najdete stojánek z leštěného hliníku, který je možné vyklopit a postavit tak reproduktor například na noční stolek, kam se perfektně hodí.

recenze esquire mini

Modrý zub vše vyřeší
Reproduktor se připojí k telefonu, tabletu nebo počítači velice snadno pomocí technologie Bluetooth, která v tomto případě funguje stoprocentně spolehlivě. Nejen že jsem se vždy připojil okamžitě, což se u některých produktů nedaří, ale pro připojení skutečně stačí jen stlačit tlačítko na reproduktoru, zvolit Bluetooth ve vašem iPhonu nebo iPadu a již jste připojení. Pomocí funkce AirPlay následně můžete zvolit, zda bude zvuk vycházet z reproduktoru nebo z telefonu/tabletu/přehrávače. zvuk se neseká, běží plynule a bez jakéhokoli zpoždění, takže není problém například sledovat hudební klip na displeji vašeho iPhone a při tom mít jako zvukový výstup právě Esquire Mini.

Osobně jsem testoval reproduktor na iPhone 5s a iPhone 6 a když jsem oba telefony přepojoval, vše fungovalo zcela okamžitě a i když byl reproduktor spárovaný s iPhone 6, nebyl problém se k němu bez jediného nastavení okamžitě připojit z iPhone 5s. Pokud chcete připojit zařízení bez Bluetooth, můžete využít 3,5mm jack konektor. Reproduktor dokáže při 80% hlasitosti spolehlivě přehrávat při Bluetooth připojení hudbu 8 hodin a nebo s ním nabijete svůj iPhone.

Harman:kardon esquire mini
Jiný a lepší zvuk, než byste čekali
Ani ten nejlepší design na světě a musím uznat že Esquire mini na tuto pozici v oblasti přenosných reproduktorů aspiruje, neznamená, že musí reproduktor stejně dobře jako vypadá také hrát. Pojďme se tedy podívat na to, jak je to s přednesem Harman/Kardon Esquire mini, ale nejprve mi dovolte ujasnit, jak to při recenzovaní všech produktů, které najdete na LsA chodí. Každý produkt hodnotíme s ohledem na jeho cenu, kategorii a pozici, na kterou aspiruje. Když tedy řeknu, že Esquire mini hraje překvapivě dobře, je to samozřejmě ve srovnání s ostatními produkty v jeho kategorii a s přihlédnutím k jeho ceně.

Esquire mini má překvapivě hutný zvuk, který nevynechává žádný prvek zvukového spektra. Při nejvyšších hlasitostech je samozřejmě již zřetelné zkreslení výsledného zvuku, ale Esquire mini je skutečně doplňkem na noční stolek, nikoli reproduktorem, se kterým nazvučíte zahradní párty. Při poslechu do 80% maximální hlasitosti je vše v naprostém pořádku. Zvuk je plný a troufám si říct, že skutečně hutný. Na rozdíl od některých jiných reproduktorů nebo sluchátek s podobným designem, se nesetkáváme s přemrštěně čistým zvukem, který je sice moderní a může se mnoha lidem líbit, ovšem já osobně nejsem příznivcem podobného zvuku a tak vítám, že Esquire je zvukově jinde.

Zvuk je plný, nechybí mu ani basy, což je v této kategorii reproduktorů spíše výjimkou než pravidlem. Vzhledem k velikosti podobných reproduktorů totiž nemají výrobci příliš prostoru pro osazení šasi kvalitním bass reflexem a tak reproduktory často simulují basy pouze pomocí klasických výdechů, ne však v případě Esquire. Basy u tohoto reproduktoru jsou při poslechu na střední hlasitost velmi dobře rozeznatelné. Pokud se tedy zaměříme na hudbu, je zvuk skutečně velmi dobrý, samozřejmě s přihlédnutím ke kategorii reproduktoru.

Díky tomu, že je zvuk hutný a vynikají v něm basy, je důležité mít kvalitní zvukový signál a to platí nejen při hudbě, ale také při mluveném slovu. Pokud totiž chcete například sledovat film nebo nějaké video na YouTube v špatné kvalitě, zvuk bude ještě horší než z vašeho iPhonu. To je však dáno právě tím, jakou reprodukci reproduktor poskytuje. Je tedy důležité pamatovat, že skutečně vždy potřebujete kvalitní zvukový zdroj. Samozřejmě stačí běžné videa a reproduktor nepotřebuje žádní 96 Khz audio, ale při opravdu nekvalitních videích nebo hudbě se setkáte s tím, že je nekvalitní zdroj na tomto reproduktoru mnohem víc znatelný než na jiných reproduktorech nebo sluchátkách.

Harman:kardon_LsA

Resumé

Vždy jsme všechny podobné přenosné řešení pro reprodukci hudby odmítal a to zejména proto, protože vypadaly zcela jinak, než podle mých představ. Harman/Kardon Esquire mini je však ztělesněním přesně toho, co od designového mini reproduktoru očekávám. Funkce jako je Handsfree nebo možnost z reproduktoru nabít iPhone jsou pak bonusy, které se vždy hodí a potěší. Reprodukce je vzhledem ke kategorii a velikosti reproduktoru skutečně na dobré úrovni. Pokud tedy hledáte společníka na cesty, za kterého nejen že se nemusíte stydět, ale bude ozdobou vašeho nočního stolku, ale dokáže vám život také zpříjemnit, pak se na Harman/Kardon Esquire mini rozhodně podívejte, třeba na nadcházející výstavě Audio, video a domácí kino od 18. do 19. 10. 2014 v Bratislavě v expozici DSI Slovakia. A o tom, že to rozhodně stojí za to svědčí také fakt, že tento drobek získal prestižní cenu EISA jako Mobile Audio System pro rok 2014/2015.

Esquire mini recenze

Specifikace

  • Převodníky: 2 × 27 mm
  • Měňovitý výkon: 2 × 4 W
  • Frekvenční rozsah: 180~20 kHz
  • Odstup signálu od šumu: 80 dB
  • Typ baterie: Li-pol (3.7 V, 2000 mAh)
  • Parametry Micro USB: 5 V, 1.0 A
  • USB parametre: 5 V, 1.0 A
  • Vstupné připojení: Bluetooth®, Aux-in
  • Čas přehrávání hudby: až 8 hodin (závisí na hlasitosti a audio obsahu)
  • Čas nabíjení baterie: 3 až 5 hodin (závisí na nabíjecím proudu)
  • Rozměry (š × h × v): 140 mm × 24 mm × 75.4 mm
  • Hmotnost: 238 g
  • Frekvenční rozsah Bluetooth® vysilače: 2.402 GHz ~ 2.480 GHz
  • Výkon Bluetooth® vysílače: 0 ~ 4 dBm
  • Modulace Bluetooth® vysílače: GFSK, 8DPSK, _/4DQPSK

Obsah balení

  • 1x Harman/Kardon Esquire Mini bezdrátový reproduktor
  • 1x Harman/Kardon Micro USB kabel
  • 1x Bezpečnostní příručka
  • 1x Příručka rychlého startu
  • 1x Kožený řemínek

Dnes nejčtenější

.