Zavřít reklamu

Apple Watch Edition
Apple Watch skutečně nejsou pro každého. Teď nemyslím cenu, která ale plní funkci rozhodujícího faktoru. Mluvím o tom, že hodinky jsou specifické v mnoha ohledech, takže jednoduše nepadnou každému. Pořád jsou tu ale alternativy, které mnohdy plně nahradí funkce Apple Watch. Když jste si ještě donedávna chtěli koupit chytré hodinky, museli jste hledat výrobce, kteří do hodinek vsazují vlastní operační systém, který komunikuje s iOS zařízením. Těmto dnům je téměř konec, protože v poslední aktualizaci Android Wear přibyla funkce kompatibility s iPhony, takže některé hodinky, které jsou na trhu a (až na pár výjimek) všechny, které se právě začínají prodávat si můžete spojit se svým iPhonem pomocí aplikace Android Wear. Je to fascinující, protože tímto způsobem se nám otevírá možnost vyzkoušet si nejrozšířenější wearable OS vůbec! Dnes se podíváme na pět zajímavých alternativ k chytrým hodinkám Apple Watch.

Pebble Time Steel
Prémiové materiály – máme. Vlastní propracovaný operační systém – máme. Čtvercový displej – máme. Co nám chybí? Pebble Time Steel se staly nejvíce oblíbeným projektem na Kickstarteru. Není divu, jedná se o prémiovou, vylepšenou variantu chytrých hodinek Pebble Time, které se sami o sobě staly ztělesněným úspěchem. Hodinky nabídnou operační systém přímo od Pebble, který je kompatibilní s iOS i Android, e-paper displej, díky kterému se výdrž na jedno nabití protáhne klidně až na deset dní. Ovládání je vyřešeno tlačítky na straně těla hodinek nebo případně hlasovým ovládáním, které zřejmě nebude tak kvalitní jako Siri, ale máme ho k dispozici. Doplním ještě výměnu pásků, kovových nebo kožených. Tahle alternativa vás vyjde o padesát dolarů méně, než nejlevnější varianta Apple Watch Sport.

Pebble Time Steel

Pebble Time
Zajímavou alternativou k Apple Watch můžou být hodinky Pebble Time. Na rozdíl od hodinek s přídomkem Steel tyhle nenabídnou kovové tělo ani kožené nebo kovové řemínky, nýbrž plastové tělo a silikonové řemínky. Ještě se hodí zmínit, že Pebble Time mají lehce menší baterii, takže nabídnou zhruba sedmi denní výdrž, což je mimochodem pořád více než nabízí chytré hodinky od Apple. Je zde ale i pozitivum oproti Steel variantě. Hodinky nestojí tolik, ale budete se muset obejít bez prémiových materiálů a spokojit se s lehce geekovským vzhledem.

Pebble Time

LG Watch Urbane
Po uveřejnění, že Android Wear dostane novou aktualizaci, která jej zpřístupní i majitelům iPhonů se zvedla velká vlna kritiky i chvály. Jedny z mála chytrých hodinek, které jsou nyní na trhu a mají tuhle poslední aktualizaci jsou právě hodinky LG Urbane. Na každý pád se jedná o jedny z nejhezčích chytrých hodinek na trhu. Jsou lesklé, krásné a mají kulatý ciferník. Jejich koupí rozhodně neprohloupíte, protože design je na první pohled vytříbený a operační systém Android Wear je jasná známka kvality.

LG Watch Urbane

Alcatel Onetouch Watch
Prve bych rád zdůraznil, že chytré hodinky Alcatel Onetouch nejsou kvalitativně tam, kde jsou Apple Watch. To hlavní, co jablečné hodinky mají a hodinky od Alcatel ne, je podpora aplikací třetích stran. To je věc, která vám bude skutečně vadit, pokud toužíte po opravdových chytrých hodinkách, protože to je věc, která z chytrých hodinek dělá chytré hodinky. Musíme ale vzít v potaz, že Alcatel Onetouch jsou tak říkajíc vstupenkou do světa chytré wearable elektroniky. Statusu „vstupenky“ odpovídá i cena, která rozhodně zapůsobí pozitivně. Pokud byste si chtěli v budoucnu koupit Apple Watch, ale bojíte se, že plně nechápete fenomén chytrých hodinek, tak se rozhodně zaměřte na Alcatel Onetouch, protože ty vás plně zasvětí.

Alcatel Onetouch Watch

Microsoft Band
 Krásně jsme se přesunuli přes chytré hodinky až k chytrým náramkům. Ale Microsoft Band není jen tak ledajaký chytrý náramek. Dokáže v klidu ukazovat notifikace a čas, takže rozhodně patří k těm lepším. Rozhodně se nebude řadit k těm nejlépe vypadajícím nebo nejpohodlnějším, ale zaujme tak i tak. Rozhodně potěší non-stop zapnutý GPS senzor, takže když si půjdete ráno zaběhat, tak můžete mobil klidně nechat doma. Asi vás nepřekvapí, že mimo iOS a Android podporuje i Windows Phone. Microsoft Band nabídne i hlasové ovládáni, protože vývojáři implementovali hlasovou asistentku Cortanu i do tohoto náramku.

Microsoft band

Dnes nejčtenější

.