Zavřít reklamu

hermesApple na svojom evente predstavil zopár zásadných noviniek zo sveta Apple Watch. Ani teraz sme sa nedozvedeli, koľko kusov vlastne Apple predal, zato sme však mali možnosť vidieť lacnejšie modely Apple Watch Sport vo farbách Gold a Rose Gold, ktoré sú alternatívou pre ľudí, ktorí túžia po hodinkách v tejto farbe a boli ochotní zaplatiť stovky dolárov za pozlátenie svojich hodiniek. Alternatíva od Applu je výrazne lacnejšia a aj keď nejde priamo o zlato, účel to spĺňa – je to lacnejšia zlatá verzia Watch. Lenže okrem nových lacnejších modelov si Apple pripravil aj niečo pre ľudí, ktorí zvažujú kúpiť Watch ako taký exkluzívny šperk a práve pre takých bola predstavená luxusná kolekcia Apple Watch Hermes, ktorá bola vytvorená v spolupráci s parížskou módnou ikonou.

Spolupráca bola oznámená až rok po predstavení hodiniek, ale dvojica pracovala na špeciálnej edícii hodiniek Apple Watch už dlhšiu dobu. Dokonca spolupracovali ešte skôr, než Apple predstavil svoje hodinky: „Aby vznikli Apple Watch Hermes, Apple musel porušiť niektoré svoje pravidlá. Pán Ive kontaktoval Hermès pred rokom, skôr, než boli hodinky predstavené. ‚Je veľmi neobvyklé, aby Apple rozprával o neoznámenom produkte,‘ povedal 48-ročný pán Jony Ive. O partnerstve sa rozhodli diskutovať v októbri/říjnu na obede v Paríži, domovine Hermès.“

Samotné hodinky sa vyznačujú niekoľkými zásadnými dizajnovými odlišnosťami. V prvom rade sú to unikátne kožené remienky s jedinečným dizajnom, ktorý sa nesie práve v duchu značky Hermes. Schválne som nepovedal, že sú exkluzívne, pretože Jony Ive si to nemyslí a aj keď sú remienky v súčasnosti predávané len ako súčasť balenia Watch Hermes, partnerstvo medzi Applom a Hermesom nie je o exkluzivite. V druhom rade si všimnete originálny ciferník, ktorý sa nachádza len na modeloch Apple Watch Hermes, aby to vyzeralo, že si kupujete celok, nie len kombináciu remienka od jednej firmy a hodiniek od druhej firmy.

Apple Watch Hermes

Nakoniec je tu jeden špecifický detail – Apple sa snaží skryť svoju identitu. Vy síce viete, že sú to Apple Watch, ale spoločnosť vám chce dať pocit, že si nekupujete hodinky od nej, ale že si kupujete inteligentné hodinky od prestížnej parížskej módnej firmy. Vlastne je tu len jeden náznak – a to že sa na spodnej strane hodiniek okrem loga Hermes nachádza aj logo Apple (). Je to prvýkrát, čo Ive počas svojej 23-ročnej kariéry v Appli zažil, že na jeho produkte môže mať „veľké meno“ niekto iný.

Apple Watch Hermes

Dvojica účastníkov rozhovoru, Sir Jony Ive z Applu a Pierre-Alexis Dumas z Hermes, ďalej naznačila, že toto nie je jediné partnerstvo a v budúcnosti môžeme čakať rôzne budúce partnerstvá. Je jasné, že sa dočkáme ďalších zaujímavostí vo svete Apple Watch. Ale viete si predstaviť, že by napríklad Louis Vuitton predstavil vlastnú edíciu iPhone 6s? Bolo by to rozhodne zaujímavé, zvlášť keď by sa telefón líšil od klasickej edície použitými materiálmi. Je možné, že Apple by takto mohol zareagovať na narastajúci trend firiem, ktoré vám môžu na objednávku pozlátiť váš mobil so skutočným zlatom. Samozrejme, Apple väčšinou udržuje svoje plány v tajnosti a to isté platí aj v tomto prípade. Čo presne má Apple v pláne, ukáže až čas. Jony tiež povedal, že jeho najobľúbenejším remienkom je Double Tour.

Apple Watch Hermes Double Tour

 

Jony Ive

*Zdroj: Wall Street Journal; 9to5mac

Dnes nejčtenější

.