Zavřít reklamu

iPhone 6s icon 12Když Apple včera představoval nový iPhone 6s a iPhone 6s Plus, tak se zmínil akorát o výkonnějším procesoru A9, ale o velikosti RAM nepadlo ani slovo. Ostatně tak tomu bývá vždy, jelikož Apple se nikdy při představování svých produktů nezmiňuje o velikosti operační paměti. Ještě před uvedeném nových iPhonů se několikrát objevily informace, že nové modely nabídnou 2 GB RAM, tedy dvojnásobnou velikost, než jejich předchůdci iPhone 6 a iPhone 6 Plus.

Do této doby jsme si stále mysleli, že na přesnou velikost operační paměti si budeme muset počkat až do doby, kdy se první kus dostane do ruky technikovi ze serveru iFixit, ten mobil rozebere a podrobí ho kompletní analýze. Nicméně Daniel Bader ze serveru mobilesyrup už držel ihned po konferenci iPhone 6s Plus v ruce a ve svém článku potvrdil, že má skutečně 2GB RAM. Podle serveru iPhone in Canadia, který se tomuto tématu věnoval v samostatném článku, se Bader tuto informaci dozvěděl přímo od Applu a potvrdil ji ve svém článku, do kterého přidal i své vlastní hands-on video s iPhone 6s Plus.

Pokud má iPhone 6s skutečně 2 GB RAM, bude to znamenat zrychlení v Safari, kdy se nebude muset načítat každá stránka znovu při vracení zpět. Stejně tak by se měl zlepšit multitasking, jelikož aplikace by se nemusely hluboce uspávat a uvolňovat tak místo v paměti pro jiné. Společně s procesorem A9 by se dvojnásobná velikost RAM podílela na poměrně velkém nárůstu výkonu, který by měl být až dvojnásobný oproti předchozí generaci procesoru A8.

Už na začátku tohoto roku se objevily informace z Číny, které tvrdily, že iPhone 6s bude disponovat LPDDR4 RAM, která nabídne dvojnásobný výkon proti LPDDR3 RAM v iPhonu 6. Na potvrzení od iFixit si budeme muset počkat do 25. září, kdy se má nový iPhone 6s a 6s Plus začít prodávat v první vlně, tedy i v sousedním Německu. Předobjednávky začínají již tuto sobotu 12. září.

iPhone 6s iPhone 6s Plus

Dnes nejčtenější

.