Zavřít reklamu

Google Glass iconTony Fadell je známy ako otec iPodu, no podobne ako iPod classic, aj jeho kariéra v Appli po rokoch skončila. Fadell neskôr preto založil svoju vlastnú firmu Nest, ktorá si odniesla čo-to z filozofie Applu a aj keď vyrobila len dva produkty, inteligentný termostat a detektor dymu, bolo na nich cítiť nejaký ten feeling Applu. Startup však pred rokom prešiel pod krídla Googlu a to isté učinil aj Tony, ktorý sa tu dočkal zaujímavej pracovnej úlohy. Jeho pracovnou povinnosťou totiž bolo zabrániť tomu, aby projekt Google Glass skončil. Túto povinnosť si však dal za úlohu samotný Tony, ktorý presviedčal vedenie Googlu, aby mu dalo moc nad projektom, ktorý mu pripomínal časy, kedy sa pracovalo na prvom iPode a iPhone.

Fadell v novom rozhovore povedal, že berie Google Glass ako dôležitý produkt, ale varuje, že bude trvať dlho, kým ho spoločnosť vyladí do takej dokonalosti, že po ňom budú ľudia naozaj túžiť. Práve to je dôvod, prečo spoločnosť prestala predávať pôvodný model Glass Explorer Edition, ktorý sa predával za 1500 dolárov. Teraz sa zdá, že projekt je mŕtvy, lenže to nie je pravda. Google, respektíve Tony Fadell, na okuliaroch stále pracuje, ale teraz pod rúchom tajomstva, skoro ako kedysi keď robil pre Steva Jobsa. Otec iPodu zároveň povedal svoj názor na adresu neúspechu prvých Google Glass a vraví, že za nízkou popularitou pôvodných Glass stojí zrejme skutočnosť, že Google má viac skúseností so softvérom ako s hardvérom: „Práca s elektrónmi, čiže so softvérom, je oveľa rýchlejšia keďže s nimi viete narábať rýchlo, testovať ich, upravovať a vyladiť ich. Ale keď pracujete so samotnými atómami, teda s hardvérom, musíte mať výrobné linky a vytvorenie produktu vám trvá minimálne rok. Vtedy lepšie pochopíte, čo to je, čo to chce robiť a čo to nechce robiť. Zákazníci musia za tieto atómy zaplatiť a keď už zaplatia, chcú mať niečo hodnotné a nechcú byť sklamaní.“

Fadell je zároveň jedným z najzaujímavejších majiteľov Apple Watch a aj keď ide o konkurenčný produkt, je vidieť že produkty spoločnosti Apple ho stále zaujímajú. Vraví, že k svojim hodinkám sa dopracoval približne pred tromi týždňami (pozn. red. pôvodný článok bol napísaný dávnejšie). Myslí si, že Apple spravil so svojimi hodinkami naozaj úchvatnú prácu, zvlášť ak ide o komponenty, ktoré sa mu podarilo vtesnať do tak maličkého tela. Rovnako tak si cení, že Apple sa snaží robiť rôzne veci s touto platformou, ale myslí si, že zatiaľ čo niektoré veci budú úžasné, iné nebudú veľmi obľúbené.

*Zdroj: Engadget

Dnes nejčtenější

.