Zavřít reklamu

iMac Retina 5KAnalytik Ming-Chi Kuo z KGI se opět ozývá a přináší nám nejnovější odhalení plánu Applu ohledně představení nových iMaců. Kuo ve své zprávě uvádí, že Apple v tomto čtvrtletí představí nové iMacy s vylepšeným procesorem a displejem. Nezmiňuje se však, že by se Apple pustil do rozšiřování Retina displejů i pro 21,5″ iMacy, ovšem na druhou stranu se aktualizace v podobě většího rozlišení pro menší uhlopříčky očekává již dlouho.

Analytik uvádí, že Apple použije u nových iMaců technologii KSF, která se postará o větší sytost barev na displejích počítačů. Je tedy pravděpodobné, že do osazování Retina displeji se Apple nepustí a namísto toho vybaví iMacy lepšími displeji, které nabídnou lepší zážitek díky zajímavějšímu barevnému podání.

Ohledně procesorů není zcela jasné, jakou architekturu Apple použije, ovšem už od roku 2013 neaktualizoval svou řadu menších iMaců, tudíž se bude jednat o výrazný upgrade, ať už použije architekturu Broadwell nebo Skylake, která by měla být představena již brzy. Právě kvůli problémy s procesory, nemohl Apple minulý rok aktualizovat celou řadu iMaců a musel s tím počkat až na tento rok.

Jak už bylo zmíněno v úvodu, tak podle Kua Apple představí nové iMacy již toto čtvrtletí, jelikož teď se počítače od Applu prodávají nejvíce díky akcím jako „Back to school“ kdy Apple nabízí výrazné změny pro studenty, kteří si chtějí koupit nový MacBook či jiný jablečný počítač na práci ve škole a na studium.

iMac with Retina 5K

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.