Zavřít reklamu

Apple stylusSteve Jobs byl vždy razantně proti stylusu a upřednostňoval ovládání pomocí prstů. Tento názor měl nejprve u iPhonu, kde dává smysl i do dnes, ovšem po představení iPadu jej neopustil a stále si byl jistý, že vaše část těla je to nejlepší pro ovládání dotykové obrazovky. Nicméně i jeho názor by se mohl časem změnit, obzvláště nyní, když si Apple nechal patentovat dvojici futuristických stylusu snímající povrch.

Stylus by měl mít v sobě zabudovanou speciální kameru, díky které by snímal povrch a informace by předával uživateli. Stejně tak by stylus obsahoval haptický motorek, který by také pomáhal snímat povrch. Právě tato technologie by se hodila především pro lidi se zrakovým postižením, kterým by stylus mohl dávat zpětnou vazbu pomocí vibrací a poskytovat jim tak představu o povrchu například Braillova písma. Stejně tak by stylus mohl být použit v herní sféře, kde by mohl nabídnout zajímavý herní zážitek.

Je však nutné podotknout, že Apple už dlouhou dobu hledá společnost, která by jim pomohla technologii haptiky vyvinout, ale stále se mu to nedaří. Právě proto pravděpodobně jen tak nic podobného neuvidíme. Spekuluje se sice, že stylus by měl být použit jako doplněk k iPadu Pro, kde by ve školství a podnikové sféře dával smysl, ale pravděpodobně nebude nabízet podobnou technologii.

Stylus-780x295
Screen-Shot-2015-07-30-at-14

iPad pro stylus

 

Dnes nejčtenější

.