Zavřít reklamu

uber_iconStartup Uber má v súčasnosti jeden zásadný problém – nie každý šofér totiž vie, ako služba funguje a práve preto prišla s myšlienkou dostať nových ľudí do hry. Spoločonsť totiž v dohľadnej dobe vydá novú hru UberDRIVE pre iPhone, ktorá je zadarmo a ktorá slúži ako taký tutorial, v ktorom sa dozviete všetko dôležité ohľadom práce pre Uber a sami si aspoň virtuálne vyskúšate, ako takáto práca vyzerá. A keď už budete vedieť všetko, potom nestačí nič viac, než len nasadnúť do Tesly a začať zarábať vozením ľudí.

Hra sa narozdiel od iných šoférskych hier snaží byť čo najrealistickejšia a prezentuje vám, koľko peňazí si budete môcť zarobiť takouto cestou v reálnom živote. Okrem toho, ako podklad využíva mapy Google a rozhranie služby Uber, vďaka čomu funguje hra veľmi podobne ako v praxi – máte tu totiž možnosť vybrať si, koho odveziete a hra vám následne vyberie najlepšiu možnú trasu. Ale ešte stále je to hra a preto v nej začínate ako bežný šofér UberX a postupne sa vypracujete do tried UberBlack a UberSUV. Napokon sa dozviete aj určité zaujímavosti, keďže budete jazdiť okolo bodov záujmu a rôznych Trivia informácií.

Startup zo San Francisca očakáva, že práve takáto forma „tutorialu“ presvedčí mnohých šoférov, že privyrobiť si jazdením po meste sa oplatí, navyše keď už vďaka hre budú vedieť, čo majú robiť v skutočnosti. Napriek tomu, že Uber je rozšírený v mnohých oblastiach sveta, hra sa momentálne odohráva iba v San Franciscu. Ale v budúcnosti sa to môže pokojne zmeniť, pokiaľ si spoločnosť všimne, že je o hru záujem.

UberDrive
UberDrive

*Zdroj: Buzzfeed

Dnes nejčtenější

.