Zavřít reklamu

Swift IkonaVývojářská konference WWDC by se rozhodně neobešla bez vylepšování v oblasti programování. Tím hlavním tahounem je loni představený programovací jazyk Swift, který je postaven na základech Objective-C, tudíž je mu velice podobný. Naproti němu však Swift přišel s velice jednoduchou syntaxí, kterou si vývojáři okamžitě oblíbili a Swift během roku stoupal raketovým tempem. 

A právě z tohoto důvodu Apple ve vývojí svého jedinečného programovacího jazyka neusl na vavřínech a pilně se věnoval vývoji. Celý rok pracoval vývojářský tým stojící za Swiftem jazyk vylepšoval a zdokonalova, aby dnes Apple na WWDC mohl představit druhou verzi Swiftu.

Ta samozřejmě sebou přináší mnoho novinek v podobě vylepšení kompatibility a  také výkonu. Neuvěřitelných 15 000 aplikací v App Store je napsaných ve Swiftu za poslední rok. Ve Swiftu budete nyní také více produktivní, než doposud.

A co je tou největší novinkou u aktualizace Swiftu? Swift je od teď Open Source. Kromě vyvíjení aplikací a programů pro iOS a OS X, bude možné ve Swiftu vyvíjet také pro Linux a to především díky tomu, že všechny tři systémy jsou postaveny na Unixu.

Swit 2
Swift

Dnes nejčtenější

.