Zavřít reklamu

OS X El CapitanWWDC je stále v plném proudu a Apple se rozhodl jako první novinku představit OS X 10.11, který pojmenoval trochu netradičně “El Capitain”. Designem novinka navazuje na předchozí verzi Yosemite, ale samozřejmě jako každý rok, tak i letos velký update obsahuje několik zásadních novinek, které uživateli zpříjemní používání desktopového jablečného systému pro počítače Mac.

Tou nejdůležitější novinkou letošního velkého updatu OS X je optimalizace systému, po které mnoho uživatelů volalo už od prvního vypuštění OS X Yosemite na podzim loňského roku. Apple se zaměřil na výkon, a tak by OS X El Capitain měl být něčím jako byl OS X Snow Leopard ba dokonce ještě o něco lepší. Nový OS X 10.11 El Capitain by tedy měl dělat radost všem majitelům Maců.

OS X EL capitan faster

 

Apple se u nového systému zaměřil jen na přidání několik málo funkcí jako je vylepšení Spotlight, který dokáže navrhovat o něco více, než v OS X Yosemite. Další novinky pak zasáhli samotné Safari, prohlížeč od Applu, který získal nové funkce v podobě zkracování panelů na pouhé ikony, díky čemuž ušetříte místo. Mírnými změnami prošla také aplikace Mail, které nyní dokáže šikovně pracovat s trackpadem a nabídne nová gesta po vzoru iOS.

El Capitain

El Capitain
El Capitain

Apple se také zaměřil na usnadnění práce s desktopovým systémem. Nově můžete šikovně pracovat s okny, přesouvat je mezi plochami a urychlit si tak práci na Macu.

OS X El Capitain Desktop

Největší novinkou letošního updatu v OS X El Capitain je Metal. Ten byl představený již na loňské WWDC, ale tehdy pouze pro iOS. Nyní se na něho můžeme těšit také na OS X. A co to ve finále zmanená? Na Macu si nově zahrajeme kvalitnější hry. Metal totiž dokáže pracovat lépe s graficky náročnými aplikacemi a dokáže zlepší výkon až o 50%.

OS X El Capitain Metal


El Capitain

Dnes nejčtenější

.