Zavřít reklamu

iPhone 6 vs Galaxy S6
Nové vlajkové lodě Samsungu Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge přinášejí nový design, lepší kvalitu zpracování, nový software, nejlepší displej v chytrém telefonu ze všech a především špičkové komponenty, které dělají telefony jedny z nejlépe vybavených vůbec a přinášejí obrovský výkon telefonu. To má za výsledek, že Samsung vytvořil opravdu jeden, respektive dva, nejlepší chytré telefony, za celou svoji existenci. Dost však bylo chvály, velký výkon je na první pohled patrný, ale samozřejmě se najdou i nějaké nedostatky a tím je grafický výkon nového Galaxy S6.

Samsung Galaxy S6 má 5,1″ displej s rozlišení Quad HD, což je  2560×1440 pixelů. To je sice opravdu suprové číslo na takto malý dislej, ovšem možná už trochu přehnané a displej je tak jemný, že to ani lidské oko nedokáže poznat. A jak to tak taky dopadá, tak Quad HD rozlišení v mobilu něco stojí a stojí hlavně výkon.

Server AppleInsinder se totiž zaměřil na novou vlajkovou loď Samsungu a provedl několik výkonnostních testů, které poté srovnal s o půl roku starším iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Ty mají totiž jen 2-jadrový procesor a 1 GB RAM, zatímco Galaxy S6 má 8-jádrový procesor a 3GB RAM. Applovský iPhone často bývá kritizován za svoje zastaralé komponenty a uživatelé nejraději koukají na vysoká čísla u specifikací telefonu a mají pak iPhone za zastaralý. Nyní se však potvrzuje, že větší čísla nemusejí vždy znamenat vyšší výkon.

12354-6142-GalaxyS6GFXBench033115-l

A jak můžeme vidět z obrázku výše, tak Apple iPhone 6 a iPhone 6 Plus, které mají rozlišení 1334×750 a 1920×1080 porážejí nejnovější Samsung Galaxy S6 na plné čáře. Ani 8-jádrový procesor, 3 GB LPDDR4 RAM a blesková UFS 2.0 flash paměť nedokázaly Quad HD rozlišení zpracovat natolik dobře, aby byla grafika dostatečně výkonná, jak tomu parametry nasvědčují. Dokonce i v druhém testu byl poražen ještě o rok a půl starším iPhone 5s.

*Zdroj: BGR

 

Dnes nejčtenější

.